#Events

OPA: Zomerborrel

03.07.2019


18.00 - 22.00


BOKA , Oude Kraan 20 , 6811 LJ, BOKA, Arnhem


De Zomerborrel voor OPA-members is dit jaar in samenwerking met de Salon van ArtEZ Product Design: sinds 2016 worden deze intieme avonden georganiseerd voor een geselecteerde groep uit het netwerk zoals ArtEZ alumni en medewerkers, culturele partners, ontwerpers en partners uit de maakindustrie.

Binnen deze bijeenkomsten wordt gesproken over urgentie, context en relevantie binnen ons veranderend werkveld met diverse (inter)nationele sprekers uit het vakgebied. Vooraf zijn de ArtEZ Finals te bezichtigen en de Salon eindigt met een borrel. 

Henny van Nistelrooy

ArtEZ alumni Henny van Nistelrooy richtte in 2009 Studio HVN op na het behalen van zijn master Design Products aan het Royal College of Art in Londen. In 2012 verhuisde hij zijn studio naar Beijing. Hier werkt hij onder andere voor de British Fashion Council, Colette en Lensvelt.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Eelko Moorer

Eelko Moorer is een interdisciplinaire ontwerper van interieurobjecten, footwear en accessoires. Zijn onderzoek richt zich op hoe objecten kunnen functioneren als performatieve agenten die door ontwerp een kritisch perspectief bieden op bestaande typologieën en contexten. Moorer benadert design als een taal, waarbij alledaagse objecten fungeren als voertuigen om de wereld om ons heen te onderzoeken en te bevragen. In een poging om los te komen van conventies en normen, experimenteert Moorer met vorm en betekenis, met provocerende werken die de toeschouwer verleiden. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Ineke Hans

ArtEZ en Royal College of Art alumni Ineke Hans is gevestigd in Arnhem en Londen. Zij ontwerpt meubels, producten, tentoonstellingen, in- en outdoorruimtes en onderzoekt nieuwe ontwerpstrategieën, de toekomst van meubelontwerp en de veranderende positie van de ontwerper. Daarnaast is ze professor Design & Social Context aan de University of the Arts in Berlijn. Ineke Hans wordt gewaardeerd om haar nuchtere en tegelijkertijd hybride ontwerpbenadering met een focus op detail, functie en helderheid en een interesse in onze toekomstige samenleving.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Geoffrey Mann

Sinds Geoffrey Mann afstudeerde aan het Royal College of Art, heeft hij nationaal en internationaal geëxposeerd en is benoemd tot 'Designer of the Future' door het tijdschrift Newsweek. Het werk van Mann omhelst de symbiotische relatie tussen digitale media en fysieke vorm. Zijn fascinatie voor het omzetten van het kortstondige karakter van tijd en beweging heeft een studiopraktijk gecreëerd die de bestaande scheidslijnen tussen kunst, ambacht en design uitdaagt: "Ik verzin dingen niet, ik vind gewoon een manier om objecten te materialiseren van dingen die we niet kunnen zien."

Odoo CMS - een grote afbeelding

Tjeerd Veenhoven

Tjeerd Veenhoven is een productontwerper, maar op een vernieuwende manier: hij ontwerpt ‘waardeketens’, van grondstof tot product en consumentenervaring. Hij ontwikkelt daarbij vaak nieuwe materialen – met een duidelijke focus op duurzaamheid. In dit ontwerpproces speelt hij verschillende rollen: uitvinder, producent, ontwerper, filosoof, activist, zakenman en bankier.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Tickets

De toegang is gratis, besloten borrel voor OPA-Members en BNO-leden.