#Undefined

Opgetekend

02.10.2019


18.30 - 21.30


Rozet , Kortestraat 16, Rozet, Arnhem


Op woensdag 2 oktober vindt in Rozet 'Opgetekend' plaats. Een avondvullend programma over graphic novels, beeldverhalen en strips met lezingen, workshops, films, animaties en een stripmarkt.

Makers, deskundigen en uitgevers zoomen in op de verschillende onderdelen van het beeldverhaal, vertellen over het maakproces, hoe je een beeldverhaal kunt lezen en welke positie de graphic novel inneemt in de Nederlandse literatuur. Een interessant en gevarieerd programma voor (taal-)docenten, liefhebbers, makers, creatievelingen en lezers.

Met onder andere Aimée de Jongh, Roel Venderbosch, Coco Ouwerkerk, Sigge Stegeman, Margreet de Heer en Jeroen Dera. 

 
 

Lezingen en workshops

Een kleine greep uit het veelzijdige programma:

  • Margreet de Heer, stripmaker des Vaderlands en samensteller van de Graphic Novel Leeslijst voor het middelbaar onderwijs en Willard Mans, docent en mede-auteur van deze lijst leggen uit hoe je deze lijst toe kunt passen in lessen of workshops.

  • Jeroen Dera is als neerlandicus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ArtEZ. Hij speelt met zijn lezing in op de actuele ontwikkelingen en het leesgedrag van jongeren.

  • Stripmaker Aimée de Jongh vertelt over het maakproces van haar nieuwste graphic novel Taxi, over hoe ze haar eigen verhaal in haar graphic novels weeft en deze om weet te buigen tot een universeel verhaal. Haar graphic novel 'De terugkeer van de wespendief' is vertaald uitgebracht in meerdere landen en verfilmd voor televisie. Daarnaast maakt ze animaties voor De Wereld Draait Door.

  • Roel Venderbosch is illustrator en striptekenaar en hij neemt je mee van schets naar uitgave. Hij is de maker de graphic novel KSX, illustreert voor verschillende jeugdbladen en verzorgt de covers voor NRC-Next.

  • Stripmaker Abe Borst geeft een workshop waarin hij met praktische voorbeelden de spelregels en de fundamenten van beeldtaal uitlegt.

Stripmarkt en animatiefilms

Tijdens Opgetekend worden er animatiefilms van o.a. Aimée de Jongh en Daniel Arruda Massa getoond. Op de stripmarkt vind je een uitgebreid aanbod van makers en uitgevers. Je kunt hier ook je boek laten signeren.

Tickets

De stripmarkt is gratis toegankelijk. De kosten voor de lezingen zijn 15 euro. Ben je scholier of student, dan mag je gratis naar binnen. Je moet dan wel hier een plekje reserveren. Let op, vol = vol!