#Events

Professionaliseringsdag voor beeldmakers

05.04.2019


13.30 - 18.30


BNO, WG Plein 600, 1054SK, Amsterdam


Op 5 april organiseren wij een professionaliseringsdag speciaal voor stripmakers, illustratoren, animatoren en infographic makers.

Op deze dag kun je je portfolio bespreken met doorgewinterde professionals en luisteren naar een inspirerend en informatief programma.

Vicky Fasten (zakelijk adviseur BNO) geeft tips hoe je met je werk een redelijk inkomen kunt verdienen, Viktor Hachmang (illustrator, stripmaker) vertelt over zijn graphic novels en Roos Huiskes komt vertellen wat het Stripdebutanten fonds gaat doen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Illustratie door Roel Venderbosch

Programma

 • 13.30 - aanvang

 • 13.45 - 15.15 - Vicky Fasten (zakelijk adviseur BNO): hoe verdien je een redelijk inkomen?

 • 15.40 - 16.00 - presentatie Viktor Hachmang

 • 16.00 - 16.10 - Roos Huiskes (Stripdebutanten fonds): hoe maak je een manuscript klaar voor de uitgever?

 • 16.10 - 17.40 - portfoliogesprekken

 • 17.40 - borrel

Portfoliogesprekken

Wil je met iemand je portfolio bespreken? Of praten over hoe je het beste kunt acquireren?

Dat kan tijdens de portfoliobesprekingen.

Een aantal professionals zit voor je klaar. In één op één gesprekken bespreek je je werk en wat en waar/bij wie je er wat mee kunt.

Het zijn geen sollicitatie- of acquisitiegesprekken. Het is de bedoeling dat na deze gesprekken je portfolio nog beter is waardoor je beter kunt acquireren.

De besprekers hebben verschillende achtergronden, maar één ding hebben ze gemeen, het zijn mensen met kennis van de verschillende markten.


Portfoliobesprekers

 • Artbox begon ooit als een agentschap voor illustratoren maar is inmiddels uitgegroeid tot een centre for creation. Zij vertegenwoordigt allerlei beeldende disciplines; illustratie, animatie & film, fotografie, beeld manipulatie, 3D/CGI en grafisch ontwerp.

 • Wilbert van der Steen is stripmaker, illustrator en cartoonist. Hij werkt voor Nederlandse en buitenlandse uitgeverijen. In 2017 ontving hij de Willy Vandersteenprijs.

 • Wilma van den Bosch is stripmaker voor verschillende Disney-tijdschriften, zoals Donald Duck, Katrien, Disneyland en Donald Duck Junior. In 2002 ontving Wilma de Stripschap-penning in de categorie 'Beste Kinderstrip'.

 • Coen Hamelink illustreert kinderboeken, educatieve publicaties, mediacampagnes, theaterposters, character designs en achtergronden voor animaties. Hij is daarnaast mentor voor illustratoren.

 • Rutger Paulusse maakt illustraties voor online en print. In zijn werk speelt hij grafische vormen, dimensies en opvallende kleuren.

 • Wiebe Mokken is oprichter en directeur van Scratch, een uitgeverij die zich richt op het uitgeven van kwalitatief hoogwaardige en goed verzorgde boeken. 

Tickets

BNO-leden: gratis
Niet-leden: 12,50 euro


Aanmelden

Stuur een email naar Gert Gerrits (gert@bno.nl).

Wil je meedoen aan de portfoliogesprekken? Vermeld dan ook de namen van de personen met wie jij een gesprek wilt hebben. Geef door middel van cijfers 1 tot en met 5 je voorkeur aan (1 meeste voorkeur, 5 minste).


Illustratie event: Roel Venderbosch.