#Events

Rondleiding Financieele Dagblad en lezing over infographics

01.04.2019


18.00 - 22.00


Het Financieele Dagblad, Prins Bernhardplein 173, Financieele Dablad, Amsterdam


Op 1 april organiseren wij samen met Welcom (netwerk van communicatieprofessionals) een rondleiding over de redactie van het Financieele Dagblad met aansluitend een lezing over infographics. 


De rondleiding zal worden verzorgd door Hans Spoelman (hoofd design Financieele Dagblad), de lezing wordt gegeven door Els Engel (freelance visueel journalist, ontwerper en ontwikkelaar). 

European newspaper of the year

Het medialandschap is de laatste jaren radicaal veranderd voor lezers en beeldmakers: kranten en tijdschriften worden vaker digitaal gelezen, bijna iedereen heeft wel een tablet, laptop of pc en ook worden alle media via internet gevolgd. Nieuwsmedia hebben een lange geschiedenis op het gebied van infographics en moeten zich aanpassen aan het huidige mediagebruik.

Het FD won afgelopen november de titel ‘European Newspaper of the Year’ voor het nieuwe ontwerp van de krant. Onderdeel daarvan is het beleid voor mobile-first infographics,
 

een workflow en een stijlboek die moeten helpen bij een goede weergave van visualisaties in alle media. FD-visueel journalist Els Engel stond aan de wieg van deze ontwikkeling en zal vertellen over de keuzes die gemaakt zijn.

Programma

18.00 uur: Hans Spoelman (hoofd design FD) geeft een rondleiding over de redactie van het Financieele Dagblad.

18.30 uur: Els Engel (freelance visueel journalist, ontwerper en ontwikkelaar) verwelkomt ons in het auditorium van het Financieele Dagblad en leidt ons door de wereld van de infographics.

Na de lezing heffen wij het glas in Café-Restaurant Dauphine beneden gelegen in het FD-pand.

Tickets en aanmelden

De toegang tot het event is gratis.