#Undefined

Roots

29.03.2019


20.00 - 23.00


Pakhuis de Zwijger (locatie), Piet Heinkade 179, 1019 HC, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam


[Z]OOproducties en het Wim Crouwel Instituut organiseren op 29 maart, ter gelegenheid van het verschijnen van Roots nummer 50, een bijzonder programma in Pakhuis de Zwijger.

50 portretten in 6 voordrachten

In 2005 startte [Z]OO producties met het uitgeven van 'Roots' als eerbetoon aan de oudere, nog levende generatie Nederlandse grafisch ontwerpers en andere personen van belang.

Inmiddels zijn er 50 prachtige portretten van o.a. Wim Crouwel, Paul Mijksenaar, Guus Ros, Jaap Drupsteen, Swip Stolk, Anthon Beeke, Gerrit Noordzij, Paul Mertz en 40 andere ontwerpers in Roots verschenen.

Samen geven die 50 portretten een beeld van een vak in beweging.
  
In 6 voordrachten zullen opvattingen, engagement, experiment, plezier en vakmanschap van toen en nu in perspectief worden geplaatst.


Sprekers

  • De keynote-speaker is een verrassing: een zeer deskundige gastspreker die de betekenis en de evolutie van het vak, aan de hand van Roots, zal schetsen.

  • Aatjan Renders (fotograaf omslagportretten Roots) toont alle foto’s in meer dan 50 tinten grijs.

  • Madeleine van Lennep (directeur BNO) spreekt over iconen, het erfgoed van gisteren en de ontwerpers van morgen.

  • Eric van Casteren (met Robert van Rixtel oprichter van [Z]OOproducties) vertelt over hoe een studenteninitiatief uitmondde in een uitgeverij. Over het avontuur, de vrijheid en de genomen risico’s. De betrokkenheid van ontwerpers, schrijvers en illustratoren bij de [Z]OOagenda. En over de boeken, het kwartet en de aandeelhouders-bijeenkomsten.  

  • Column door Rob Huisman (voorzitter Wim Crouwel Instituut).

  • Titus Yocarini (schrijver Roots 50) test de kennis van alle 50 Roots-boekjes en reikt het eerste exemplaar uit aan Robert van Rixtel (initiatiefnemer van Roots).

  • Moderator is Woes van Haaften.Swip Stolk herdacht

Roots #42 was gewijd aan de onlangs overleden grafisch ontwerper Swip Stolk. Schoenontwerper Jan Jansen was bevriend met Swip Stolk.

Als hommage aan deze briljante ontwerper zal Jan Jansen tijdens deze avond stilstaan bij hun bijzondere samenwerking en vriendschap.


Aanmelden

Meld je aan voor dit event via de website van Pakhuis de Zwijger.