#Events

Spacefarming

24.09.2023 - 23.03.2024


10.00 - 17.00


Evoluon, Noord Brabantlaan 1, 5652 LA, Eindhoven


Foto: Future Food, Chloé Rutzerveld


Vanaf 24 september is de tentoonstelling Spacefarming: de toekomst van voedsel te zien in het Evoluon, het Spaceship van Next Nature. Deze tweede expo over de toekomst staat in het teken van een nieuwe voedselrevolutie.

Met het voedsel van de toekomst is de mens in 2050 in staat om meer dan 10 miljard mensen te voeden met zo min mogelijk schade aan onze planeet. Dat lukt als we nu op een originele en efficiënte manier naar ons voedsel en de productie daarvan kijken.

LandlessFood, Malu Luecking | Fotograaf: Paul Cochrane

Alternatieve werelden

In een tentoonstellingsontwerp van ruimtelijke domes (koepels) zijn verrassende ideeën en innovaties van wetenschappers, boeren, designers, food startups, filosofen, producenten, ontwerpers en kunstenaars te zien. Je ontdekt alternatieve werelden met onverwachte invalshoeken en kansen voor ons voedsel.

Zo is Margaret, de roestvrijstalen koe van Those Vegan Cowboys te bewonderen en worden aardappelen geteeld op een nagemaakte Marsbodem door ruimteboer Wieger Wamelink (WUR). Met de kunstinstallatie Cellular Alchemy zet de bekende food futurist Chloé Rutzerveld de voedselbeleving van de mens volledig op zijn kop.

Ook zijn ontwerpen, installaties en ideeën te zien van o.a. Malu Luecking (Landless Food), Laila Snevele (Food on Mars) en een AR installatie van VideOrbit.