#Events

State of Fashion

03.06.2022 - 10.07.2022


04.00 - 11.00


Verschillende locaties, Arnhem


Met het centrale thema Ways of Caring gaat de State of Fashion modebiënnale op zoek naar mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer en zorgzamer te maken.

Met 7 programmaonderdelen wordt gedurende 5 weken met meer dan 70 ontwerpers, kunstenaars en makers van over de hele wereld én het publiek gewerkt aan de verbroken relatie tussen de productie van mode en de drager. 

State of Fashion 2022 omvat 1 tentoonstelling, 85 activiteiten op 5 locaties in het centrum van de Arnhem, de stad van de duurzame mode. Iedere dag is het aanbod aan activiteiten anders, interactief en samen gecreëerd door makers en bezoekers.  

Foto: State of Fashion vindt plaats op vijf verschillende locaties, onder andere in De Eusebiuskerk | Fotografie: Eva Broekema

Over State of Fashion

State of Fashion is een internationaal modeplatform dat pioniers op het gebied van mode-ontwerp, onderzoek en business met elkaar verbindt en hun ideeën en innovaties met de wereld deelt. Het platform staat voor het kritisch reflecteren op de norm, op de gangbare posities en modellen in de mode. Met een biënnale, discussieprogramma's, labs voor ontwerpend onderzoek, tentoonstellingen en publicaties brengen ze visionaire ideeën uit binnen- en buitenland bijeen. Samen met ontwerpers, bedrijven, wetenschappers, het onderwijs, consumenten en andere stakeholders in de mode verkent het platform een dringend noodzakelijk nieuw modesysteem.