#Undefined

Symposium What You Don’t See

12.10.2019


14.00 - 16.00


Het Nieuwe Instituut (locatie), Museumpark 25, 3015 CB, Het Nieuwe Instituut, Rotterdam


Op 12 oktober 2019 is in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam het symposium What You Don’t See en tegelijkertijd de opening van de tentoonstelling I See That I See What You Don’t See.

BNO-leden ontvangen een speciale korting op de kaartjes en betalen 15 euro i.p.v. 22,50 euro (zie onder voor meer info).

Ontwerpers, wetenschappers en kunstenaars buigen zich hier over de vraag wat de tegenstrijdige effecten zijn van ons 24-uurs productielandschap, en het vervagen van de grenzen tussen dag en nacht op mensen, aarde en andere organismen.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Danilo Correale - The Unsleep, 2019

Het symposium

Het symposium What You Don’t See brengt kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, wetenschappers, dichters en theoretici samen om te reflecteren op de invloed en potentie van duisternis: van donkere materie tot blackness, van black-outs tot burn-outs, van dag tot nacht, van microben tot sterren.

Het begrip duisternis wordt vaak gezien als een gebrek aan licht, in dit symposium wordt het echter beschouwd vanuit zijn vervlechting met economie, gezondheid, technologie en cultuur.

Met sprekers en gasten: Ramon Amaro, Leanne Wijnsma, Helga Schmid, Marjolijn Dijkman, Bert van der Horst, Dirk Sijmons en Melvin Moti.

De tentoonstelling

Het symposium is onderdeel van de tentoonstelling I See That I See What You Don’t See.

Deze Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano (1 maart tot en met 1 september 2019) is van 5 oktober tot en met 29 december 2019 te zien in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

BNO-korting

BNO-leden hebben een speciale korting op de kaartjes en betalen 15 euro i.p.v. 22,50 euro. 

Gebruik hiervoor bij aanmelden de code: WhatYouDontSeeBNO.