BNO events

Tentoonstelling Dutch Design Awards

  • 19 okt. 2019 - 27 okt. 2019
    11:00 - 18:00
  • Veem, Eindhoven
    Torenallee 80 - 3de verdieping , 5651 GW
  • BNO Piet Zwart Prijs , DDW

Het werk van alle winnaars en genomineerden van de Dutch Design Awards is tijdens DDW te zien in een negendaagse overzichtstentoonstelling.

De tentoonstelling vertelt het verhaal achter de ontwerpen, plaatst de werken in hun sociaal-maatschappelijke context en maakt zo de impact en betekenis van de ontwerpen duidelijk.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: winnaars van de Dutch Design Awards 2019 / Fotograaf: Oscar Vinck

BNO Piet Zwart Prijs winnaar Frans Bevers

Op de tentoonstelling is ook werk te zien van BNO Piet Zwart Prijs winnaar Frans Bevers. Bevers ontving de prijs eerder dit jaar op 12 juni tijdens de Dutch Design Awards Night. De BNO Piet Zwart Prijs is een eervolle onderscheiding voor een ontwerper die van grote betekenis is voor het vakgebied.

Met het bureau OPERA leverde Frans Bevers een grote bijdrage aan het vak tentoonstellingsontwerp, een vak dat toen hij begon nog nauwelijks was ontwikkeld.

Over de Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is Dutch Design Awards een aanjager voor het vak in zijn geheel. Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk én in perspectief geplaatst.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.