The Evening of the V2_Archive

  • 20 jan. 2022
    20:00 - 22:00
  • Online

Wat voor beeld levert het archief van V2_ op over de ontwikkeling van de elektronische kunst, en de artistieke experimenten op het snijvlak van kunst, technologie, en maatschappij? Hoe scherpt het de blik op het heden? Draagt het bij aan een kritische houding ten aanzien van huidige en toekomstige technologische en culturele ontwikkelingen? En hoe kijken jonge kunstenaars en onderzoekers naar deze geschiedenis van 40 jaar kunst en technologie? 


Deze en andere vragen komen aan bod tijdens The Evening of the V2_Archive, dat wordt georganiseerd naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van V2_.

Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (waar de BNO onderdeel van is), een samenwerkingsverband dat zich richt op Nederlands vormgevingserfgoed, waarbij de relatie tussen vormgeving en sociale innovatie zichtbaar wordt gemaakt. Het netwerk wil aantonen dat de archivering en ontwikkeling van vormgevings- en digitaal cultureel erfgoed van vitaal belang is voor de hedendaagse samenleving.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.