#Undefined

The Nest Collective - Material Languages

20.05.2021 - 09.06.2021


09.00 - 18.00


Stroom, Hogewal 1 - 9, 2514 HA, Stroom, DEN HAAG


The Nest Collective, een multidisciplinair kunstcollectief uit Nairobi, Kenia, is bij Stroom Den Haag de vierde gast binnen het programma Our House, your Home. 


Sinds september vorig jaar onderzoeken drie leden van het Collective - Jim Chuchu, Sunny Dolat en Njoki Ngumi - met hun werk het leven in de hedendaagse Afrikaanse steden en brengen ze actuele onderwerpen ter sprake, zoals de LGBT+ identiteit. 


Tegelijkertijd kijken ze met een frisse blik naar de geschiedenis en denken ze na over mogelijke toekomsten. Met hun veelzijdige interventies spreken ze hun publiek actief aan, om zo een genuanceerde discussie over de diverse onderwerpen mogelijk te maken. 


Vanwege de pandemie heeft het project een hybride vorm gekregen, met o.a. een serie online lezingen en een uitgebreide etalagepresentatie bij Stroom (t/m 9 juni). De deur is nog gesloten, maar loop eens langs om de prachtige textiele werken te zien.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Online lezingen

Donderdag 20 mei 2021, 19.00 uur

A Machine Dreams of African Print door Jim Chuchu, over zijn onderzoek naar het gebruik van door de computer gegenereerde textielpatronen met behulp van Generative Adversarial Networks (GAN's).

Woensdag 26 mei 2021, 19.00 uur

What We Saw door Njoki Ngumi, over haar (wand)tapijtproject als methodologie voor hulpverlening en zorg voor de gemeenschap.

Woensdag 2 juni 2021, 19.00 uur

Nanga door Sunny Dolat, over de geschiedenis en toekomst van textiel (met nader aan te kondigen gasten).