The One Minutes: The Fields of Algorithms

  • 13 mei 2021
    20:00 - 21:00
  • Online

David Blandy heeft voor The One Minutes van mei en juni een serie video’s samengesteld onder de titel The Fields of Algorithms. De reeks, die laat zien hoe games van elke speler een soort regisseur maken, is een mixtape van poëtische films van ieder één minuut.

De selectie bestaat uit voorbeelden van machinima, een 'machinale cinema' die vrijwel volledig wordt opgenomen in de virtuele werelden van computerspellen.

 
 

De 23 geselecteerde video's zijn ingezonden vanuit Cyprus, Duitsland, Griekenland, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vijf van deze werken werden tijdens een workshop geproduceerd door studenten die een Master in kunst en ontwerp volgen aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

David Blandy zal live presenteren via de stream op Twitch terwijl hij videogames speelt en hierover vertelt en over het effect dat ze op zijn kunstpraktijken en zijn leven hebben. Dit wordt gevolgd door de vertoning van The Fields of Algorithm, en een open discussie met Julia van Mourik (directeur van The One Minutes Foundation) en de deelnemende kunstenaars samen met het publiek via Twitch. 

The One Minutes Foundation

The One Minutes Foundation produceert en distribueert video's van één minuut vanuit artistiek oogpunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. Musea en culturele organisaties over de hele wereld zijn geabonneerd op de series.

The One Minutes nodigt creatieven uit om video's van één minuut bij te dragen. Deze video's worden gepubliceerd in series die door verschillende curatoren worden samengesteld.

Naast de reguliere prijzen is er een Best of Show Award voor het ontwerp dat de andere winnaars overtreft, en een Jury Prize voor de case die het beste laat zien wat design kan betekenen voor mens, merken en maatschappij. Ook wordt de European Design Agency of the Year onthuld.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.