#Undefined

This Art Fair

26.08.2021 - 29.08.2021


02.00 - 02.00


Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP, Kromhouthal, Amsterdam


Van 26 t/m 29 augustus vindt in de Kromhouthal de eerste kunstbeurs van het nieuwe culturele seizoen plaats. Op This Art Fair tonen dit jaar meer dan 120 kunstenaars hun werk, zonder tussenkomst van galeries.

De presentaties worden omlijst door een uitgebreid randprogramma met performances, workshops en een vier dagen durende livestream vanaf de beursvloer. This Art Fair is een niet-commercieel initiatief dat bedoeld is om beeldend kunstenaars te stimuleren in hun professionele praktijk. Tegelijkertijd is de kunstbeurs dé bestemming voor kunstliefhebbers die het werk van aanstormend kunsttalent en dat van meer gevestigde makers willen ontdekken.

Debuut

Een groot aantal kunstenaars die in de afgelopen drie jaar afstudeerden aan de verschillende Nederlandse kunstacademies tonen op This Art Fair voor het eerst hun werk op een groot podium. Een commissie selecteerde een pallet aan kunstenaars die zich bezighouden met de meest uiteenlopende kunstvormen en technieken. Naast bekendere namen zoals Bas Kosters, Rob Voerman en Anuli Croon zullen veel deelnemers nu nog onbekend zijn voor het publiek. Hier brengt de beurs verandering in.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Red Sofa I (Anuli Croon, 2021), Disgust (Bas Kosters, 2020) en Selfportrait with Vincent's pipe (Carmen Schabracq, 2020)

Deze editie van This Art Fair belooft voor ieder wat wils: van de subtiele borduursels van Hemaseh Manawi Rad en de kleurpotloodtekeningen van Patricia Paludanus tot de spectaculaire installatie van Oscar Peters waaraan iedereen kan meebouwen. Veel van het getoonde werk is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar houdt zich ook bezig met actuele thema’s. Zoals in het uitgebreide randprogramma: de humoristische livestream van Mike Megens, Paul Braspenning en Sid Dankers en de performances van P.S. Performance Site reflecteren op het belang van kunst nu de culturele sector onder grote druk staat. Voor de jongste bezoekers is er This Art Gym, waar kinderen hun artistieke spierballen kunnen laten zien.

Klaargestoomd

This Art Fair onderscheidt zich als een toegankelijke kunstbeurs waar de kunstenaars zelf aanwezig zijn. De organisatie achter This Art Fair, Stichting Art in Redlight, wil talent stimuleren door ondernemerschap te bevorderen en zo de positie van de kunstenaar in de markt te verbeteren.

Sinds februari worden deelnemende kunstenaars klaargestoomd voor de beurs door middel van This Works en een coachingtraject waarin onder meer aandacht wordt besteed aan presentatietechnieken en het belang van marketing en netwerken in de kunst.
Mike Megens Sid Dankers en Paul Braspenning

Award

This Art Fair gaat voor deze editie wederom een samenwerking aan met LAM Museum. Zij ondersteunen de deelnemend kunstenaars met een financiële bijdrage en presenteren de LAM Art Entrepreneur Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de kunstenaar die het best zijn of haar publiek weet te raken, enthousiasmeren en verleiden.

This Art Fair bezoeken

Om een optimale ervaring voor iedere bezoeker te garanderen, is het vooraf boeken van een tijdslot verplicht. Vervolgens is de beurs zo lang als gewenst te bezoeken. Nog t/m 22 augustus zijn tickets met korting te koop via de website.