#Undefined

Training Succesvolle beursdeelname

06.11.2018


09.00 - 18.00


Pullman Hotel Eindhoven, Vestdijk 47, 5611CA, Eindhoven


Eén van de mogelijkheden om internationaal afnemers te vinden is een beursdeelname. Hoe dit goed voor te bereiden, jezelf, je product of dienst en je bedrijf goed te presenteren en een succesvolle follow-up te doen is vaak een lastig karwei. In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de NEC (Nederlandse Export Combinatie) daarom de cursus 'Succesvolle beursdeelname'. De cursus is bedoeld voor startende exporteurs uit het midden- en kleinbedrijf, dat wil zeggen MKB-ondernemingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en waarvan de exportquote lager is dan 25 procent. Deze ondernemers kunnen kosteloos aan de workshop deelnemen. 


De cursus is er vooral op gericht om de deelnemers te leren beursdeelname en beursbezoek op een professionele en adequate manier in te vullen en te organiseren. Tijdens de cursus wordt besproken hoe je de juiste beurs in het juiste land kunt kiezen, hoe je je op een beurs moet presenteren en gedragen, zowel als deelnemer en als bezoeker en hoe zoveel mogelijk rendement te halen uit deelname of bezoek (o.a. matchmaking, follow-up). Een goede sales pitch, hoe deze op te zetten en uit te voeren en het gebruik van alle social media zijn ook onderdeel van de cursus. 


De workshop wordt georganiseerd in het kader van het programma Starters International Business (SIB). Dit programma is gericht op ondernemers die nog geen of beperkte internationale ervaring hebben. Met SIB helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken deze ondernemers om door middel van individuele, professionele ondersteuning tot duurzame internationalisering te komen. 


Naast deze individuele ondersteuning organiseert RVO verschillende collectieve activiteiten voor startende exporteurs, zoals handelsmissies, bezoeken aan internationale beurzen, workshops en intervisie. 


Inschrijven voor de cursus kan met maximaal twee personen per bedrijf en verloopt via RVO. Deelname is gratis. Maar ben je toch verhinderd dan en heb je je niet uiterlijk één week van tevoren afgemeld, dan wordt er 75 euro in rekening gebracht. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.