#Events

Uitreiking Roots Joep Bergmans

08.09.2021


16.00 - 19.00


Boom Chicago, Rozengracht 117, 1016 LV, Boom Chicago, Amsterdam


Foto: Joep Bergmans (1982)

Joep Bergmans, één van de founding fathers van packaging design in Nederland en bij velen bekend van het bureau Ten Cate Bergmans Design, is in mei van dit jaar overleden. Een Roots-uitgave gewijd aan zijn werk en carrière was toen al in productie. Joep heeft nog met plezier aan het cahier meegewerkt.


Op 8 september wordt het Roots-cahier over Joep Bergmans gepresenteerd tijdens een bijeenkomst die naast aandacht voor de persoon Joep in het teken staat van zijn betekenis voor het vak packaging design. Sprekers zijn o.a. Joeps broer Charles Bergmans, Eugene Bay die met Joep heeft gewerkt en Jos van der Zwaal die de tekst in het cahier schreef.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Joep Bergmans (ca. 1950), voor zijn schilderij Constellation (2006) en op het omslag van Roots (foto: Aatjan Renders)

We hopen op veel mensen uit het vak en een mooie herdenkingsbijeenkomst voor Joep Bergmans. Uiteraard houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Daarom is het belangrijk dat je je via onderstaande link aanmeldt.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door [Z]OO producties/Robert van Rixtel, het Wim Crouwel Instituut, Wilco Artbooks, BNO NEXTpack en Boom Chicago Amsterdam.