#Undefined

Voorbij Het Zwarte Gat

25.11.2019


20.00 - 22.30


Pakhuis de Zwijger (locatie), Piet Heinkade 179, 1019 HC, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam


Als illustrator leer je op de academie met je werk ideeën te verbeelden, verhalen te vertellen of een sociale beweging in gang te zetten. Maar waar begin je met het opstarten van je carrière, vers afgestudeerd aan de kunstacademie of al enige tijd zwevend in het zwarte gat?

Wat kun je doen om subsidies, illustratieprijzen en meer werk binnen te halen? Wat is de kunst van de juiste profilering bij opdrachtgevers? En hoe ontwikkel je naast je artistieke kwaliteiten ook zakelijke voelsprieten? Een avond voor beeldmakers over hedendaagse beeldcultuur, ondernemerschap en inspiratie.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Illustratie door Margriet Osinga

Wat ga je doen?

  • Presentatie door Tsjisse Talsma. Hij is bekend van zijn werk voor o.a. gerenommeerde bladen en platformen als De Correspondent, New Yorker en The Guardian en de drijvende kracht achter het collectief Knetterijs. Hij vertelt over de kracht van werken binnen een collectief van makers en het binnenhalen van opdrachten.

  • Panel met Anne Stalinski (illustrator), Lisa Klaverstijn (beeldredacteur V) en Gioia Smid (Fiep Westerdorp Foundation) over de relatie tussen opdrachtgever en illustrator. Hoe zorg je er op dat je opvalt bij een opdrachtgever of een prijs zoals de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs? En wat zijn do’s en don’ts voor het insturen van een pitch/portfolio?

  • Tips en tricks door Nastia Cistakova over geld verdienen met je werk. Nastia maakt animaties, illustraties en producten voor o.a. VPRO, musea en Parool. Wat zijn haar golden tricks als het aankomt op onderhandelen en je eigen waarde inschatten?

  • Presentatie door Hedy Tjin wiens werk bekend staat om verschillende culturele en etnische invloeden. Ze is werkzaam voor OBA, Fontanel, Trouw, Het Parool en Vice en gaat in gesprek over jezelf in de kijker spelen bij merken en autonoom werk inzetten om de juiste klussen binnen te slepen.

  • Q&A met Kelvin Yiadom, initiator van o.a. het Dutch Rap Alfabet, over het inzetten van social media als Instagram voor je carrière en jezelf het illustratievak aanleren.