#Events

Voorbij Het Zwarte Gat

17.02.2023


18.30 - 20.30


Pakhuis de Zwijger / Cultuurfabriek, Piet Heinkade 181 K, 1019 HC, Amsterdam


Het zwarte gat is een welbekend fenomeen waar veel kunstacademiestudenten tegenaan lopen. Door gebrek aan kennis belanden ze in een onzekere periode zonder vangnet. Wat doe je net na het afstuderen? Hoe richt je een eenmanszaak op? Hoe benader je potentiële klanten? En wat zou je voor een opdracht moeten rekenen?

Leer wat je nodig hebt door in contact te komen met professionals met ruime ervaring. Sprekers geven aan de hand van thema’s inzicht in hoe je het werkveld kan bespelen. Daarnaast organiseert de Illustratie Ambassade vooraf gesprekken om je portfolio een upgrade te geven.


Programma


Portfoliogesprekken

De Illustratie Ambassade organiseert voorafgaand aan het event portfoliogesprekken.


De commercialisering van illustratie

Steeds meer illustratoren beginnen een Etsy-winkel. Hoeveel tijd ben je daaraan kwijt? Hoeveel mag je vragen voor kleine items en wat doe je met verzendkosten? Hoe zorg je ervoor dat mensen je spullen kopen? Moet je een voorraad aanmaken, en zo ja waar bewaar je die?


Social Media Management

Hoe promoot je je eigen werk en welke media moet je daarvoor inzetten? Op eenvoudige wijze legt Melcher Oosterman uit waaraan je kunt denken bij het online promoten van je werk. Samen verkennen we je opties zonder te diep op de details in te gaan.


Illustratie Ambassade

Onze partner de Illustratie Ambassade zal zichzelf kort voorstellen. In een kleine presentatie zullen zij lopende en voorbije projecten uitlichten en vertellen over de expositie die zij hebben opgezet.


Een presentatie over een dag in het leven van een illustrator

Voor nieuwe ondernemers is het belangrijk om te weten hoe je leven eruit komt te zien. Waar houdt een illustrator zich dagelijks mee bezig? Hoeveel tijd kun je eigenlijk aan tekenen besteden? En waar moet je nu je inspiratie vandaan halen? Is het slim om een eigen atelier hebben en zo ja, hoe vaak ben je daar aanwezig? Hoeveel tijd kost administratie en acquisitie eigenlijk?

Tja Ling Hu presenteert haar dagelijkse werkzaamheden.


Alles over geldzaken

Waar moet je op letten bij het opstellen van offertes en wat zijn licenties? Hoeveel geld mag en moet je vragen? Waar moet je voor oppassen bij het accepteren van een opdracht? Waartoe dienen gratis opdrachten en moet je ze afslaan?

In deze presentatie legt Nastia Cistakova alles uit wat jij wil weten of geldzaken.


Panelgesprek

Dit jaar richt het panelgesprek zich op het maken van boeken en wat daarbij komt kijken. Met Simon Buijs (illustrator van het boek ‘Liever Niet’), Marjolein Schalk (Wobby) en Marije Sietsma (Loopvis).


Aanmelden

Aanmelden voor het hoofdprogramma kan via de website van Pakhuis de Zwijger. Ga om je aan te melden voor de portfoliobesprekingen (van 17.00 tot 18.00 uur) naar Eventbrite.

Let op: als je je aanmeldt voor de portfoliobesprekingen, dan meld je je automatisch ook aan voor de lezingen en hoef je niet meer te reserveren via Pakhuis de Zwijger.