#Undefined

W.E.B. Du Bois: Charting Black lives

10.11.2021 - 29.12.2021


13.00 - 17.00


Meterhuis (locatie), Pazzaninistraat 6, 1014 DA, Meterhuis, Amsterdam


Illustratie Ambassade toont in samenwerking met The Black Archives de expositie W.E.B. Du Bois Charting Black Lives, een reizende expositie van The House of Illustrations. Een expositie over de impact van datavisualisatie. De expositie was eerder te zien in Londen en nu van 10 november tot en met 29 december 2021 in de Westergas te Amsterdam.


BNO-leden krijgen 50% korting op een ticket.

W.E.B. Du Bois

W.E.B. Du Bois is een van de belangrijkste en meest invloedrijke Afro-Amerikaanse activisten en intellectuelen van de 20e eeuw. Als mede-oprichter van de NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) en auteur van het baanbrekende boek The Souls of Black Folk, wordt Du Bois geroemd om zijn diepgaande geschriften. 

Maar naast zijn beroemde essays produceerde Du Bois een verbazingwekkende – maar weinig bekende – verzameling infographics om pseudowetenschappelijk racisme uit te dagen, waarbij hij de visuele argumenten net zo krachtig maakte als zijn tekstuele.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Assessed Value of Household and Kitchen Furniture Owned by Georgia Negroes © W. E. B. Du Bois

Charting Black Lives

Charting Black Lives toont de complete set van 63 afbeeldingen die werden getoond op de wereldtentoonstelling in Parijs in 1900, geproduceerd door Du Bois en een team van Afro-Amerikaanse studenten van zijn sociologie-laboratorium aan de Universiteit van Atlanta.

Tickets (BNO-leden 50% korting)

Met de code 'BNOCBL' betaal je als BNO-lid 2,50 euro (excl. reserveringskosten) voor een ticket. 

Normaal tarief: 5 euro (excl. reserveringskosten) 

Studenten: 2,50 euro (excl. reserveringskosten) 

De tentoonstelling is te bezoeken via tijdslots.