#Events

We Love Public Space

02.09.2022


13.30 - 18.00


Het Gele Gebouw, Zomerhofstraat 78-80, 3032 CM, Rotterdam


De publieke ruimte is een spiegel van de samenleving. Het is het podium voor onze dagelijkse culturele uitwisseling. We ontmoeten, eten, feesten, spelen, demonstreren en botsen in de publieke ruimte. 


Het ‘We Love Public Space’ Festival viert de liefde voor de publieke ruimte en brengt hulde aan iedereen die professioneel bezig is met het maken van steden. Het festival agendeert, bediscussieert en stimuleert kennisuitwisseling tussen stadmakers.


 

Programma

John Körmeling opent de vierde editie met het de ode aan de publieke ruimte. Na de ode beslaat het programma korte presentaties, studentenpitches en discussies. Thema’s als het dak als publieke ruimte, artwashing en eigenaarschap worden verkend in een ontspannen en informele sfeer.

Het festival kent dit jaar verder bijdragen van: Dirk van Peijpe (De Urbanisten), Siebe Thissen, Léon van Geest (Rotterdamse Dakendagen), Jonas Martens (Het nieuwe fundament), Anja Reinhardt, Bambi van Balen, Laura Nijkamp(Strooiscooters), Opperclaes, Renée Rooijmans (Dakdorpen) e.a.


‘We Love Public Space’ Festival wordt georganiseerd door Bas Sala,  Floor van Ditzhuyzen en Ron Blom. Entree is gratis, registratie niet nodig. Kijk voor uitgebreide informatie op de site.