Webinar Nederlands paviljoen World Expo Dubai

  • 20 mei 2021
    11:00 - 12:00
  • Online

Op 20 mei organiseert de Internationale Culturele Eenheid (ICE) van het ministerie van Buitenlandse Zaken een webinar in de 'Connect with Culture' serie. De webinar zal het Nederlandse paviljoen 'DutchDubai' op de Dubai World Expo en het samenspel tussen techniek, innovatie, duurzaamheid en kunst uitlichten. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Nederlands paviljoen DutchDubai door V8 Architects

World Expo Dubai

In oktober opent de Wereldtentoonstelling in de woestijn van Dubai. Het Nederlands paviljoen belichaamt het door Nederland gekozen centrale thema 'Uniting Water, Energy and Food', en laat de verbinding zien die Nederland weet te leggen tussen duurzame energie, watermanagement, landbouw en circulariteit.

Het door architectenbureau V8 ontworpen paviljoen vertelt het verhaal van de Nederlandse deelname op een manier die alle zintuigen prikkelt. Bezoekers kunnen er de onderlinge verbinding tussen innovatieve Nederlandse oplossingen voor water, energie en voedselvraagstukken ervaren: er wordt water gemaakt, energie opgewekt en voedsel geoogst in het paviljoen. Dit geeft het paviljoen een onderscheidende bezoekerservaring.

Na de EXPO zal het paviljoen worden teruggeven aan de 'natuur' omdat het geheel circulair en duurzaam is opgebouwd.

Sprekers

  • Arjen Uijterlinde, Ambassadeur Culturele Samenwerking, ICE, Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ)

  • Andr√© Driessen, Directeur Internationaal Ondernemen (DIO), BZ

  • Michiel Raaphorst, Architectenbureau V8

  • Monique Ruhe, ICE/artistiek programmeur NL paviljoen Dubai, BZ

  • Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

Naast de reguliere prijzen is er een Best of Show Award voor het ontwerp dat de andere winnaars overtreft, en een Jury Prize voor de case die het beste laat zien wat design kan betekenen voor mens, merken en maatschappij. Ook wordt de European Design Agency of the Year onthuld.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.