Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector

  • 14 apr. 2020
    12:30 - 18:00
  • TivoliVredenburg, Utrecht
    Vredenburgkade 11 , 3511 WC
  • Ondernemerschap

Ben je kunstenaar, creatief professional, zzp’er of werk je bij een culturele of creatieve organisatie? Wil je jezelf ontwikkelen en investeren in een betere arbeidsmarkt voor alle werkenden in de sector? Kom dan op 14 april naar TivoliVredenburg voor de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Thema groeicultuur/cultuurgroei

De impact van onze sector op de samenleving groeit, maar zonder duurzame arbeidsmarkt zitten er grenzen aan de groei. Als onze ontwerpers, musici, acteurs, schilders, dansers, schrijvers, technici en curatoren blijven kampen met tijdelijke contracten, ontbrekende professionele ontwikkeling, minimale uurtarieven en hoge arbeidsrisico’s holt de sector zichzelf uit.

Hoe kunnen we de impact van cultuur voor de toekomst veilig stellen? Benutten we de mogelijkheden die de markt ons biedt voldoende? Hoe kan jij als creatieve professional groeien in je werk? Hoe kunnen we met elkaar de arbeidsmarktpositie van werkenden in de sector verbeteren?

PlatformACCT

De werkconferentie wordt georganiseerd door Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst. PlatformACCT is het platform van sociale partners in de culturele en creatieve sector, aangevuld met stakeholders en onafhankelijk deskundigen. De missie van het platform is het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector, en zo een bijdrage leveren aan een duurzame, toekomstbestendige en bloeiende culturele en creatieve sector in Nederland.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.