#Events

What Design Can Do

03.06.2022


09.30 - 18.00


Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26, 1017 PT, Amsterdam


Driemaal is scheepsrecht! Na twee keer uitstellen, keert What Design Can Do (WDCD) eindelijk terug naar Amsterdam met een nieuwe editie van het WDCD festival over de impact van design. Op 3 juni 2022 komt er een gevarieerde groep van meer dan 1000 creatieven, activisten, beleidsmakers en start-ups bijeen in het prachtige Internationaal Theater Amsterdam.

Bezoekers van het eendaagse festival kunnen een programma vol met urgente gesprekken, tentoonstellingen en workshops op het snijvlak van design, klimaatactie en maatschappelijke rechtvaardigheid verwachten. Gezamenlijk wordt onderzocht welke belangrijke rol design en creatie spelen in het voorstellen, vormgeven en uitvoeren van een betere wereld en degenen die dit durven uit te voeren te ondersteunen.


 

Sprekers

Revolutionair mode ontwerper Adebayo Oke-Lawal (NG); prijswinnend architect Marwa Al-Sabouni (SY); talentvolle ontwerper-activist-academicus Julia Watson (US); Pussypedia oprichters Zoe Mendelso n (UK) & María Cone jo (MX); veelgeprezen fotojournalist Kadir van Lohuizen (NL); innovatief digitaal mode ontwerper Amber Jae Slooten (NL); legendarische ontwerper Bruce Mau (CA); milieubeleidsadviseur Yvo de Boer (NL); Emmy-winnend film regisseur Josh Fox (US); veelzijdig ontwerper en Pentagram partner Eddie Opara (UK); en meer aankondigingen volgen binnenkort.


Breakout sessions

Ook dit jaar kun je deelnemen aan een aantal breakout sessies. 


  • Manifesto for changemakers - a crash course in crafting your vision

  • Pitch podium - a launchpad for circular design pioneers

  • From intention to impact- a conversation about measuring your impact as a creative

  • Circular design jam - a co-creative workshop reimagining our products and services

  • Rethink your practice - a conversation about decolonising design

  • Beyond the binary- a conversation about gender, design and power


Registratie is verplicht. Nadat je online een ticket hebt gekocht, ontvang je een e-mail waarmee je je kunt inschrijven.

 

WDCD Afterparty

Om de terugkeer naar Amsterdam te vieren en de tiende editie in stijl af te sluiten nodigt WDCD alle aanwezigen uit voor de afterparty in het Internationaal Theater Amsterdam. De party (een samenwerking met BNO en ADCN) wordt een onvergetelijke avond vol muziek en goede gesprekken. Daarnaast zijn er snacks en drankjes om van te genieten terwijl je nieuwe contacten legt en bijkomt van een inspirerende dag vol lezingen en workshops.


Tickets 10% korting

Als partner van What Design Can Do mogen wij 50 kaarten weggeven met 10% korting. Gebruik hiervoor de code ‘BNOxWDCDLiveAmsterdam. Wees er snel bij want wie het eerst komt, het eerst maalt!