Vacatures

Creatief DTP'er

 • 04 Sep 2019 - 02 Oct 2019
 • Utrecht
 • Fulltime , Grafisch ontwerp , Utrecht , Vaste Baan
Dutch Portfolio is op zoek naar een creatief DTP'er v.a. oktober 2019. Lijkt het je leuk om bij Dutch Portfolio te werken? Stuur dan je motivatie, een link naar jouw portfolio en CV naar work@dutchportfolio.com.

Functie

Dutch Portfolio is een brand design agency in Utrecht. We zoeken een ambitieuze en ervaren creatief DTP’er met een liefde voor zijn of haar vakgebied. We bieden een veelzijdige functie waarin je een vast team van brand designers ondersteunt.

Je bent verantwoordelijk voor een juiste doorvertaling van de huisstijl naar verschillende on- en offline communicatiemiddelen, zoals socials, advertenties, brochures en editorial design. Je werkt zelfstandig, maar krijgt ook gepaste creatieve vrijheid en onderhoudt direct contact met de klant. We werken met veel verschillende klanten, dus je moet goed kunnen schakelen tussen de verschillende stijlen.

Je weet de briefing te vertalen naar een passend communicatiemiddel en de opdracht binnen de begroting en deadline op te leveren. Als creatief DTP’er weet je de huisstijl goed te bewaken en de communicatiemiddelen foutloos op te leveren. Dit zien we terug in het juiste gebruik van logo’s, secuur gebruik van lettertypes en kleurcodes, maar ook in een logische opbouw van je werkdocumenten. Het spreekt voor zich dat je de Adobe Creative Suite tot in de puntjes beheerst en standaard met shortcuts werkt. 


Functie-eisen

 • je bent een DTP koning of koningin;

 • je bent een detaillist en werkt secuur;   

 • je wilt jezelf blijven ontwikkelen (design & software gerelateerd);

 • je hebt minimaal 3 tot 5 jaar ervaring bij een andere studio of als freelancer;

 • je hebt een relevante opleiding gevolgd;

 • je beheerst de juiste software én shortcuts in Adobe Creative Suite;

 • je beheerst de Nederlandse taal, spreken en schrijven;

 • je woont op fietsafstand van Utrecht (pré).

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wie ben jij?

Grafisch ontwerp is je grote passie! Jij bent een geboren creatief DTP’er en weet welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Jouw blik is op de toekomst gericht, je houdt je kennis en software up-to-date en weet deze te vertalen in jouw dagelijkse werk.

Bij de ontwikkeling van nieuwe middelen begrijp je wie de doelgroep is, welke wensen de opdrachtgever heeft en wat het budget is waarbinnen er gewerkt kan worden. Je analyseert wat het probleem is en biedt een passende oplossing. Je bent je ervan bewust dat een goed resultaat niet zomaar op tafel ligt. Je daagt jezelf uit, onderzoekt, maakt, verbetert en let op details. 


Wij bieden

Wij bieden je een plek in een informeel team van professionals in diverse disciplines (design, development, content). Je werkt in een inspirerende studio waar creativiteit en eigen inbreng belangrijk is. Bij ons draai je mee in een fijn team waar je jezelf kan zijn.  

Het salaris is marktconform volgens de BNO-standaarden en je krijgt 24 vakantiedagen. Bij Dutch Portfolio krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en ook buiten de studio inspiratie op te doen. We bezoeken samen regelmatig events zoals Dutch Design Week, the Kick Utrecht of de BNO-avonden.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Over Dutch Portfolio

Dutch Portfolio is brand design bureau. We helpen organisaties met het vinden of scherpstellen van hun merkidentiteit en vertalen dit in strategische visuele communicatie. Dit doen we het liefst voor groeiondernemers en voor sociale en duurzame organisaties, zoals Ultimaker, Ondernemersfonds Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Wereld Natuur Fonds en vele andere bedrijven.

We zijn een informeel bureau. Dus zoeken we iemand die het leuk vindt om samen te werken in een gevarieerd team van creatieve professionals. We worden blij van een lekkere kop koffie, goede muziek, een mooi ontworpen boek, goed gevulde lunchtafel, groene planten en zonnig weer. We komen allemaal uit Utrecht en komen op de fiets naar de studio.

Solliciteren?

Ben jij de creatief DTP'er die bij Dutch Portfolio past? Stuur een pakkende motivatie, een link naar jouw portfolio en CV naar work@dutchportfolio.com.

In de motivatie willen we graag lezen:

 • waar je goed in bent;

 • welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen;

 • wat jouw toegevoegde waarde voor Dutch Portfolio is;

 • waarom je bij Dutch Portfolio wilt werken;

 • waar je het liefst jouw boterham mee belegt.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Hoe gaat de sollicitatie in de praktijk?

 1. Je mailt je portfolio en motivatie naar work@dutchportfolio.com.

 2. We bellen je om wat vragen te stellen en plannen een afspraak voor een kennismaking.

 3. Een informele kennismaking met Sietse en een inhoudelijk gesprek over de functie.

 4. Je draait een paar uurtjes mee in de studio om de sfeer te proeven.

 5. Arbeidsvoorwaardengesprek en inhoud contract bespreken. 

 6. Contract tekenen en eerste dag inplannen!

Note in English

Dutch Portfolio is open to applications of foreign designers. Our condition is that you can talk and write fluently in Dutch.