Vacatures

Creatieve werktuigkundig ontwerper

 • 17 Jun 2019 - 31 Jul 2019
 • Rotterdam
 • Fulltime , Industrieel ontwerp , Productontwerp , Rotterdam , UX- & interactiedesign , Vaste Baan
Spark design & innovation is op zoek naar een creatieve werktuigkundige ontwerper, met analytische diepgang en hands-on mentaliteit. Stuur je motivatie, cv en voorbeelden van je werk (incl. jouw rol en je toegevoegde waarde in deze projecten) naar werken@sparkdesign.nl t.a.v. Karien Sueters.

Wij zoeken

Wij zoeken een briljante, enthousiaste creatieve werktuigkundig ontwerper om met ons baanbrekende innovaties te realiseren.

Over Spark

We staan bekend om onze innovatieve kracht in productontwikkeling. We geven tastbare vorm en technische invulling aan de ideeën en wensen van opdrachtgevers, variërend van startups tot multinationals. Dit doen we met een veelzijdig team van getalenteerde ontwerpers in een dynamische en goed uitgeruste innovatiestudio in Rotterdam. Zo creëren we baanbrekende innovaties in onder meer de domeinen Health en Industry. Producten waarin technologische vernieuwing naadloos samenspeelt met merkversterkend design en doordachte usability.

Wij geloven dat het altijd nog beter kan, en willen die nieuwe, verrassende oplossing creëren. In een open cultuur, een platte organisatie en plezierige werksfeer.

Dynamisch, betrouwbaar en effectief

De 'new to the world' producten die wij voor en met onze klanten ontwikkelen zitten boordevol fysieke technologie. Van slimme, autonoom voortbewegende robots tot betrouwbare procescomponenten. Van medische instrumenten tot machines en mechatronische subsystemen. Steeds weer gaan wij op zoek naar de technisch slimme oplossing voor elke unieke uitdaging.
Om dit verder te versterken zoeken wij een creatieve werktuigkundig ontwerper met analytische diepgang én hands-on mentaliteit.

Wat ga je doen?

Je helpt vanuit het mechanische, werktuigbouwkundige domein om verrassende productinnovaties te creëren. In jouw rol bij Spark maak je deel uit van een multidisciplinair team met industrial designers, mechanical engineers, Ux designers en project managers, en ben je verbonden met ons uitgebreide netwerk van specialisten.

Klanten en collega's komen bij jou om een ontwerpvraagstuk vanuit scherp technisch inzicht te bekijken. Je maakt een gedegen analyse en ontwikkelt in korte tijd een diep begrip van de kern van de vraag. En opent vervolgens diverse technisch creatieve oplossingsrichtingen. Je snapt heel goed hoe krachten stromen, hoe materiaal vervormt, hoe trillingen ontstaan en hoe toleranties opbouwen.

Je begrijpt hoe wrijving alles bij elkaar houdt, dat massa al snel vermogen kost, hoe stijfheid tot sterkteproblemen kan leiden. Waar dat mogelijk is bouw je in de werkplaats snel een modelletje of testopstelling om een probleem te doorgronden of een oplossing te toetsen. Of je maakt een rekenmodel om grip te krijgen op de essentiële kenmerken.

In het ontwikkelen van de baanbrekende productinnovaties, krijg je steeds te maken met conflicterende eisen. Kostprijs, wettelijke vereisten, lichtgewicht, eenvoud van gebruik, aantrekkelijke vormgeving, modulariteit, performance, ontwikkelbudget… en nog veel meer. Aan jou de taak om vanuit mechanische technologie en natuurkundige wetmatigheden het team te helpen tot mooie, elegante oplossingen te komen waarin deze schijnbare tegenstellingen worden verenigd.

Je werkt in een dynamische omgeving, waar elk project een spannende ontdekkingstocht is op zoek naar een nog onbekende oplossing. Hierbij communiceer je veel met collega's, met klanten, toeleveranciers en ontwikkelpartners. Je bent in staat om jouw vragen, ideeën, gedachtegang en overwegingen op een heldere en overtuigende manier te presenteren en documenteren, zodat anderen én jijzelf hier effectief op door kunnen bouwen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Ben jij dit?

De ideale aanvulling op ons team...

 • heeft minimaal 5 jaar ervaring in het creëren van werktuigbouwkundige oplossingen;

 • voltooide een HBO of WO Bachelor of Master Mechanical Engineering (ME), Mechatronica, Werktuigbouwkunde (WTB) of Luchtvaart- en Ruimtevaartechniek (LR, Aerospace Engineering);

 • is vaardig met FEA, met statische en dynamische berekeningen aan onder meer sterkte, vervorming, vermoeiing, druk e.d. om zo ontwerpen te valideren en te optimaliseren;

 • is breed geöriënteerd op productietechnieken en materialen, en de realiteit van inkoop en productie en heeft hier bij voorkeur ervaring mee;

 • begrijpt tolerantieketens, -opbouw, -bijschrijving en praktische haalbaarheid ervan;

 • heeft ervaring met mechanica en mechatronica, en weet de juiste keuzes in technische oplossingen en componenten te maken;

 • is bedreven met MathCad, SolidWorks 3D CAD of vergelijkbare tools;

 • denkt gestructureerd na over risico's, gevolgen en kwaliteit; bekend met FMEA en kwaliteitsmanagement;

 • kan analytisch, creatief en conceptmatig denken, met een uitstekend technisch inzicht en een flinke dosis inventiviteit;

 • kan secuur, pragmatisch en doelgericht documenteren;

 • gedijt in multiparameter ontwerpvraagstukken waar niet rechtlijnig doorheen te redeneren valt;

 • is in staat om op basis van beperkte input en informatie, oplossingsrichtingen en ideeën te ontwikkelen;

 • houdt ook naast het werk van techniek en natuurkunde, dingen maken, uit elkaar halen en nog beter maken;

 • is technisch nieuwsgierig, wil weten 'how stuff works' en houdt ontwikkelingen in technologie, materialen en productie methodes bij;

 • werkt graag aan meerdere projecten, met een flexibele instelling: 'als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan'.

Overtuig ons!

Word jij geïnspireerd door de innovaties van Spark en werk je graag samen met andere getalenteerde ontwikkelaars aan new-to-the-world producten? Wij bieden een baan in Rotterdam voor minimaal 32 uur!

Overtuig ons dat jij de juiste aanvulling op ons team bent! Stuur je motivatie, cv en voorbeelden van je werk (incl. jouw rol en je toegevoegde waarde in deze projecten) naar werken@sparkdesign.nl t.a.v. Karien Sueters.

De sluitingsdatum is 31 juli.