Vacatures

Graphic designer

 • 28 May 2019 - 25 Jun 2019
 • Utrecht
 • Communicatie , Fulltime , Grafisch ontwerp , Parttime , Utrecht , Vaste Baan
Dutch Portfolio is op zoek naar een junior graphic designer / grafisch ontwerper (24-40 uur), v.a. september 2019. Ben jij de graphic designer die bij Dutch Portfolio past? Stuur een pakkende motivatie, een link naar jouw portfolio en CV naar work@dutchportfolio.com.

Functie

Dutch Portfolio is een brand design agency in Utrecht. We zoeken een ambitieuze graphic designer met een liefde voor brand design. Binnen de functie is er ook ruimte voor webdesign en UX-vraagstukken. We zoeken dus een allround ontwerper voor online en offline toepassingen. Het is een veelzijdige functie waarin je je eigen projecten kan leiden, veel creatieve vrijheid krijgt en direct contact met de klant hebt.

Als graphic designer weet je de wensen van een klant te vertalen naar een passende ontwerpen en binnen de begroting te blijven. Je ontwikkelt corporate brands en voorziet deze van heldere guide lines. Je vertaalt de branding naar allerlei online en offline communicatiemiddelen. Kortom, je bent van begin tot eindverantwoordelijk voor de realisatie van het project.

Functie-eisen

 • een sterk portfolio met online en offline grafisch werk;

 • je wilt jezelf ontwikkelen;

 • je wilt doen!

 • je hebt minimaal 1 tot 3 jaar ervaring bij een andere studio of als freelancer;

 • je hebt een relevante HBO opleiding gevolgd (bijv. HKU, AKV, StJoost, HU);

 • beheersing van de juiste programma’s (Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator);

 • beheersing Nederlandse taal, spreken en schrijven;

 • je woont op fietsafstand van Utrecht.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wie ben jij?

Brand design is je grote passie! Jij bent een graphic design talent en weet welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Jouw blik is op de toekomst gericht, je houdt je kennis up-to-date en weet deze te vertalen in jouw ontwerpen.

Bij de ontwikkeling van nieuwe designs weet je wie de doelgroep is, welke wensen de opdrachtgever heeft en wat het budget is. Je analyseert wat het probleem is en biedt een passende oplossing. Je bent je ervan bewust dat een goed resultaat niet zomaar op tafel ligt. Je daagt jezelf uit, onderzoekt, maakt, verbetert en let op details.

Wij bieden

Wij bieden je een plek in een informeel team van professionals in diverse disciplines (design, development, content). Je werkt in een inspirerende studio waar creativiteit en eigen inbreng belangrijk is. Bij ons draai je mee in een fijn team waar je jezelf kan zijn.  

Het salaris is marktconform volgens de BNO-standaarden en je krijgt 24 vakantiedagen. Bij Dutch Portfolio krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en ook buiten de studio inspiratie op te doen. We bezoeken samen regelmatig events zoals Dutch Design Week, TEDxUtrecht, the Kick Utrecht en de BNO-avonden.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Over Dutch Portfolio

Dutch Portfolio is een strategisch brand design bureau. Wij zijn gespecialiseerd in visual branding en strategische communicatie. We creëren allround branding waarbij design en interactie elkaar versterken en naar een hoger level tillen. Dit doen we het liefst voor groeiondernemers en voor sociale en duurzame organisaties, zoals Ultimaker, Ondernemersfonds Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Wereld Natuur Fonds en vele andere bedrijven.

We zijn een informeel bureau. Dus zoeken we iemand die het leuk vindt om samen te werken in een gevarieerd team van creatieve professionals. We worden blij van een lekkere kop koffie, goede muziek, een mooi ontworpen boek, goed gevulde lunchtafel, blije planten en zonnig weer. We komen allemaal uit Utrecht en komen op de fiets naar de studio.

Solliciteren?

Ben jij de graphic designer die bij Dutch Portfolio past? Stuur een pakkende motivatie, een link naar jouw portfolio en CV naar work@dutchportfolio.com.

In de motivatie willen we graag lezen:

 • waar je goed in bent;

 • welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen;

 • wat jouw toegevoegde waarde voor Dutch Portfolio is;

 • waarom je bij Dutch Portfolio wilt werken;

 • wat je met de lunch op je brood smeert.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Hoe gaat de sollicitatie in de praktijk?

 1. Je mailt je portfolio en motivatie naar work@dutchportfolio.com.

 2. We bellen je om wat vragen te stellen en plannen een afspraak voor een kennismaking.

 3. Een informele kennismaking met Sietse en een inhoudelijk gesprek over de functie.

 4. Je draait een paar uurtjes mee in de studio om de sfeer te proeven.

 5. Arbeidsvoorwaardengesprek en inhoud contract bespreken. 

 6. Contract tekenen en eerste dag inplannen!

Note in English

Dutch Portfolio is open to applications of foreign designers. Our condition is that you can talk and write fluently in Dutch.