Vacatures

Marcom talent met projectmanagement skills

 • 05 Jan 2021 - 02 Feb 2021
 • Utrecht
 • Communicatie , DTP , Projectmanagement , Utrecht , Vaste Baan
Dutch Portfolio is op zoek naar een Marcom talent met projectmanagement skills (24-32 uur, per direct) - (reacties van freelancers zijn welkom). Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij Dutch Portfolio? Stuur een pakkende motivatie, een link naar jouw portfolio en CV naar work@dutchportfolio.com.

Functie

Dutch Portfolio zoekt per direct een marcom talent met goede projectmanagement skills. Je bent een content creator die een marketingplan moeiteloos opstelt en vertaalt naar een uitvoerbare content kalender. Je bent goed in projectmanagement en hebt relevante werkervaring. 

Naast de allround marketing en communicatie werkzaamheden, zal je ook bezig zijn met de organisatie van digital events, podcast opnames en interviews. We zoeken iemand die het overzicht bewaakt, inhoudelijk meedenkt en projecten goed oplevert. Het kunnen schrijven van een goed stuk copy is een pré. 

Het is een veelzijdige functie waarin je je eigen project(en) zelfstandig leidt, veel creatieve vrijheid krijgt en direct in het team van de klant meewerkt. De functie wordt zo’n 20 uur per week op detacheerbasis ingevuld. Dat houdt in dat je voor een groot deel bij de opdrachtgever meedraait en het andere deel aan de interne projecten van Dutch Portfolio werkt. Het team van Dutch Portfolio is hierbij jouw thuisbasis. We geven je de juiste begeleiding en je kan altijd met iemand uit het team sparren. 

Bij de externe projecten ben je een belangrijke spil in het dagelijkse operationele werk. Daarom zoeken we iemand die sociaal vaardig is en sterk in het onderhouden en informeren van opdrachtgevers. Ervaring in de creatieve sector is een pré, ervaring bij een studio een plus.

Als content creator weet je de wensen van de klant te vertalen naar een passend communicatieplan en de ideeën uit te werken in posts, artikelen en nieuwsbrieven. Je bent verantwoordelijk voor de allround corporate communicatie. Kortom, je bent van begin tot eindverantwoordelijk voor de realisatie van het communicatieplan en zal daarom snel groeien in je functie.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • marketingplan uitwerken;

 • content kalender actueel houden; 

 • wekelijkse meeting met het communicatieteam;

 • overzicht en rust in planning bewaken;

 • teksten schrijven en redigeren;

 • content verzorgen voor de website, nieuwsbrief en socials;

 • briefings verzorgen voor de ontwikkeling van de benodigde middelen;

 • promotie aanjagen bij partners en andere samenwerkingen;  

 • kleinere DTP-opdrachten uitvoeren (passend bij de basic Adobe vaardigheden).

Functie eisen

 • je hebt een sterk portfolio met goede voorbeelden van jouw skills;

 • je wilt jezelf blijven ontwikkelen;

 • je hebt gevoel voor taal en design;

 • je hebt minimaal 1 tot 3 jaar ervaring bij een andere studio en/of als freelancer;

 • je hebt een relevante HBO opleiding;

 • je beheerst de juiste programma's (Adobe Creative Suite, WordPress, MailChimp);

 • je beheerst de Nederlandse taal, spreken en schrijven;

 • en het is ook mooi meegenomen als je op fietsafstand van Utrecht woont;

Wie ben jij?

Verhalen vertellen, in woord en beeld, is je grote passie! Jij bent een multimedia talent en weet welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Jouw blik is op de toekomst gericht, je houdt je kennis up-to-date en weet deze te vertalen in jouw ideeën.

 Bij de ontwikkeling van nieuwe plannen weet je wie de doelgroep is, welke wensen de opdrachtgever heeft en wat het budget is. Je analyseert het probleem en biedt een passende oplossing. Je bent je ervan bewust dat een goed resultaat niet zomaar op tafel ligt. Je daagt jezelf uit, onderzoekt, maakt, verbetert en let op details.

Wij bieden

Wij bieden je een plek in een informeel team van ontwerpers en strategisch denkers met een creatieve kijk op branding en merkcommunicatie. Je werkt in een inspirerende studio waar creativiteit en eigen inbreng belangrijk is. Bij ons draai je mee in een fijn team waar je jezelf kan zijn. Wat ons bindt is de liefde voor brand design. 

Het salaris is marktconform volgens de BNO-standaarden. Aanvullend krijg je 25 vakantiedagen en je bouwt een pensioen op. Bij Dutch Portfolio krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en bijvoorbeeld buiten de studio inspiratie op te doen. We bezochten (voor Corona) daarnaast regelmatig samen events zoals Dutch Design Week, the Kick Utrecht, BNO-avonden of diverse expo’s en musea.

Over Dutch Portfolio

Dutch Portfolio is een strategisch brand design bureau. Wij zijn gespecialiseerd in visual branding en strategische merkcommunicatie. We helpen organisaties met het vinden en verscherpen van hun merkidentiteit en vertalen dit naar visuele branding. Dit doen we het liefst voor groeiondernemers en voor sociale en duurzame organisaties, zoals Ultimaker, Ondernemersfonds Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Wereld Natuur Fonds, Nivon Natuurvrienden en vele andere bedrijven.

We zijn een informeel bureau en hanteren het motto ‘serious without a suit’. Dus we zoeken iemand die professioneel is, kwaliteit levert en het leuk vindt om samen te werken in een gevarieerd team van creatieve professionals. We zijn lekker onszelf en draaien graag een plaatje of spelen een fanatiek potje tafelvoetbal. We komen allemaal uit, en rondom, Utrecht en pakken graag de fiets naar de studio.

Solliciteren?

Stuur een pakkende motivatie, een link naar jouw portfolio en CV naar work@dutchportfolio.com.

In de motivatie willen we graag lezen:

 • waar je goed in bent

 • welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen

 • wat jouw toegevoegde waarde voor Dutch Portfolio is

 • waarom je bij Dutch Portfolio wilt werken

 • wat je het liefst tijdens de lunch eet.

 
Hoe gaat de sollicitatie in de praktijk? 

 1. Je mailt je portfolio en motivatie naar work@dutchportfolio.com

 2. We bellen je om wat vragen te stellen en/of plannen een afspraak voor een kennismaking

 3. Een informele kennismaking met Sietse en een inhoudelijk gesprek over de functie

 4. Je draait een paar uurtjes mee in de studio om de sfeer te proeven 

 5. Arbeidsvoorwaardengesprek en inhoud contract bespreken  

 6. Contract tekenen en eerste dag inplannen! 

Note in English:
Dutch Portfolio only accepts applications from the Netherlands.