Vacatures

Product Developer

 • 02 Apr 2021 - 30 Apr 2021
 • Deventer
Koninklijke Auping B.V. is op zoek naar een Product Developer. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij Koninklijke Auping B.V? Kijk dan op de site voor meer informatie.

Ben jij die gedreven en enthousiaste Product Developer die veel affiniteit heeft met technologie? Ben jij de spin in het web die in staat is in een multidisciplinaire omgeving vanuit product ontwikkeling bij te dragen aan innovatieve producten? Ben je resultaatgericht en een teamspeler? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw afdeling

Je bent onderdeel van een team (14 FTE) dat zich bezig houdt met Research, Innovatie en Product Development. Dit team werkt elke dag met passie en nieuwsgierigheid aan de creatie en realisatie van innovatieve producten waarbij voor Auping duurzaamheid, design en comfort hand in hand gaan. Product, machine, hout, staal, aluminium en kunststof, bij ons kom je als productontwikkelaar alles tegen en dat zorgt ervoor dat elke dag afwisselend is en uitdagingen biedt. Het team heeft de afgelopen jaren onder andere gewerkt aan het ‘s-werelds 1e circulaire matras (Evolve) en in 2020 ondersteund bij de totstandkoming van een Auping medisch mond-neusmasker.

Wat houdt de functie in?

Als Productontwikkelaar kun jij onderdeel worden van de hierboven genoemde mooie projecten en bepaal je het technische ontwerp voor nieuwe- of aanpassingen aan bestaande producten. De technische uitdaging is groot aangezien er veel wordt gewerkt aan innovatieve producten en toolings waar nog niet eerder oplossingen voor zijn bedacht. Je werkt aan prove of concepts en aan projecten die gepland zijn om naar de markt te gaan. In deze trajecten coördineer je, zowel intern als extern, de technische uitvoering, vanaf de oplevering van specificatie tot aan het moment van in productie name. Het is jouw grootste uitdaging om de klantwens te vertalen naar product. 

Met je open blik en communicatieve vaardigheden weet je vragen van klanten te verhelderen en te vertalen naar een concrete probleemstelling. Je inventariseert díe factoren en informatie welke koersbepalend zijn voor de voortgang en het eindresultaat. Op basis van je vakkundigheid stel je functionele ontwerpen op voor de ontwikkeling van verschillende technische concepten. Hierbij houd je rekening met de gestelde eisen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, functie, design en kosten. Op accurate wijze teken en reken je de technische specificaties uit. Met een groot gevoel van verantwoordelijkheid zorg je voor een adequate informatieoverdracht, zodat prototypes succesvol vervaardigd worden. Middels je toegankelijke en geïnteresseerde houding bouw je zowel intern als extern een netwerk op waarbij je de focus houdt op nieuwe technische ontwikkelingen en de toepassingen van nieuwe technologieën.


Wat zoeken wij?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande en herken je je in het profiel dat wij hier schetsen? Check dan even of je aansluit op de volgende aspecten:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;

 • Je hebt een relevante opleiding op het gebied van Werktuigbouwkunde of Industrieel Product Ontwerpen afgerond; 

 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in het werkgebied van Product Development;

 • Kennis van 3D CAD is vereist, heb je ervaring met CREO / Windchill, dan is dat een sterke pre;

 • Competenties en vaardigheden die wij belangrijk vinden: analytisch, creatief, teamspeler, resultaatgericht, projectmanagement skills en overtuigingskracht;

 • Jij bent in staat effectief kleine (deel)projecten vanuit een multidisciplinair team te leiden.
   

We vragen veel, maar wat mag je van ons verwachten?

Een zeer uitdagende functie binnen een Nederlands familiebedrijf met grote internationale ambitie en dynamiek waar thuiswerken is omarmd. Auping staat garant voor een open, energieke werkomgeving vol mogelijkheden voor groei.

 Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij:

 • Een goed salaris

 • Werkfaciliteiten: laptop en mobiele telefoon

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals: een beoordelingstoeslag, 40 verlofdagen, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling via PME

 • Personeelskorting op Auping producten

 • Een makkelijk bereikbaar kantoor dat is gevestigd in Deventer op industrieterrein De Weteringen, vlak aan de A1. 


Waar ga je werken?

Auping werkt al ruim 130 jaar aan persoonlijke oplossingen op het gebied van slaap en rust. Vanuit onze overtuiging dat een uitgeruste wereld een mooiere wereld is, hebben wij in ons werk altijd aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Met vakmanschap en oog voor detail ontwikkelen we producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal.

Auping produceert alles in de duurzame fabriek in Deventer (ca 350 medewerker) en groeide uit tot bedden- en matrassenmarktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en distributie over een groot deel van de wereld. Auping is koploper in de circulaire economie en streeft ernaar om uiterlijk in 2030 volledig circulair te zijn. In maart 2020 behaalde Auping de B Corp status, waarmee we als bedrijf vrijwillig de hoogste standaarden nastreven op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie.

Onze kernwaarden zijn:

De klant is koning: we kennen onze klanten en denken vanuit hun behoefte.

We gaan voor gezamenlijk succes: met passie en inzet bereiken we samen successen. Die delen en vieren we.

We vertrouwen elkaar: we zijn betrouwbaar, kunnen op elkaar bouwen en werken samen.

We zijn vernieuwend en grensverleggend: we gaan voor iedere dag beter, innovatie onderscheidt ons.

We zijn van betekenis: bij ons gaat het uiteraard om omzet en winst. Daarbij zorgen we voor elkaar en voor onze omgeving, nu en in de toekomst.


Heb je interesse?

Word jij enthousiast van deze uitdagende functie en sluiten jouw ervaringen en competenties aan bij wat we zoeken? Stuur dan je sollicitatie in via de 'Solliciteer' button t.a.v. Patricia van Putten.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld