Vacatures

Retail communicatie designer

 • 15 Aug 2019 - 12 Sep 2019
 • Amsterdam
 • Amsterdam , Communicatie , Fulltime , Grafisch ontwerp , Vaste Baan
SVT Branding + Design Group is op zoek naar een retail communicatie designer. Lijkt het je leuk om bij SVT Branding + Design Group te werken? Stuur een persoonlijke motivatie, cv en portfolio naar Frank Schoeman (vacature@svt.nl).

We zoeken een ambitieuze RETAIL COMMUNICATIE DESIGNER, die abstracte woorden en strategieën moeiteloos vertaalt naar waanzinnige, baanbrekende concepten en instore communicatie. In deze rol weet jij de propositie van een retailer tot leven te brengen in de sprankelende, verrassende touchpoints van een omnichannel customer journey.

Met ons bureau ontwikkelen we winkelformules en zorgen we ervoor dat retail leuk en verrassend blijft. SVT Branding + Design Group is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de next step in retail te zetten, consumenten te verleiden en hun behoeften te voorzien. Want de essentie van retail is de 1 op 1 relatie tussen retailers en consumenten. Wil jij retailers helpen om hun toekomst succesvol tegemoet te gaan? Kom dan ons team versterken.

Met ons bureau zorgen we ervoor dat retail leuk en verrassend blijft. SVT Branding + Design Group is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de next step in retail te zetten, consumenten te verleiden en hun behoeften te voorzien. Wil jij retailers helpen om hun toekomst succesvol tegemoet te gaan? Kom dan ons team versterken.

Ons wensenlijstje

Als Concept Designer adviseer je klanten over de communicatiekracht en functionele mogelijkheden van de customer touchpoints. Je kunt een idee levendig vertalen naar een concept en het concept in een vroeg stadium inzichtelijk maken met schetsen en in tekst. Je zorgt dat het concept ook tijdens het ontwerptraject in stand blijft en verder ontwikkeld wordt.

Je bent conceptueel denkend, hebt uitgesproken ontwerpkwaliteiten, communicatief sterk en je presenteert je vernieuwende ideeën met overtuiging aan collega’s en klanten. Je bent creatief, hebt lef en werkt experimenteel. We houden van nieuwsgierige, proactieve & enthousiaste personen met een eigen visie. Het zou fijn zijn als je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken. Vanzelfsprekend heb je een sterke affiniteit met design, branding, taal, interactie en retail.
 
Je zult altijd in multidisciplinaire projectteams werken, samen interieur designers, brand consultants en de creatief of strategisch directeur. Jij bent een belangrijke schakel tussen brand consultancy en retail design: tussen de probleemstelling en de oplossing. Het is daarom belangrijk dat je expert in je eigen vakgebied bent, maar ook goed kunt samenwerken en discipline-overstijgend kunt denken, zodat we samen state-of-the-art klantervaringen en retailconcepten ontwikkelen.

Een aantal werkzaamheden en eigenschappen op een rij

 • Je weet het team en de klant te inspireren met jouw vernieuwende ideeën;

 • Je ontwikkelt concepten, die de merkessentie van een retailer visualiseren en de klantervaring centraal stelt;

 • Je ontwerpt o.a. visuele identiteit, instore communicatie en user interfaces van websites en digitale integratie in winkels;

 • Je bent sterk met taal en weet een lekkere tone-of-voice en content te ontwikkelen die een merk tot leven brengen en klanten inspireren;

 • Je werkt zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken;

 • Met je gedrevenheid motiveer je anderen;

 • Je hebt een goed inlevingsvermogen;

 • Je hebt een ondernemende mindset: je ziet kansen en kunt je verplaatsen in de commerciële drijvers van retailers;

 • Je kunt je gedachten/ontwerpen overtuigend presenteren of verdedigen;

 • Je kunt werken met Creative Cloud en Keynote;

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring;

 • Je bent nieuwsgierig naar wat er gebeurt in retail.

Wat kun je verwachten van ons

We bieden een fijne werkplek met leuke collega’s, aan het Entrepotdok in Amsterdam. Met elke dag een lekkere lunch en (al dan niet) goede muziek op de achtergrond. We zijn creatief en relaxed maar nemen ons werk serieus!

SVT Branding + Design Group is als een van de weinige in Nederland gespecialiseerd in branding, strategie en het ontwerp van omnichannel retailformules. Onze opdrachtgevers zijn afkomstig uit drie sectoren: food, non-food en service retailing. We werken voor zowel start-ups als toonaangevende retailers. We kunnen met zekerheid zeggen dat je altijd je eigen werk in de winkelstraat zal kunnen bewonderen!

Neem een kijkje op onze website voor meer info en onze projecten: www.svt.nl.

Geïnteresseerd?

Zie je het al voor je? Solliciteer dan snel! We ontvangen graag een persoonlijke motivatie, cv en portfolio. Dit kan je sturen naar Frank Schoeman (vacature@svt.nl). Succes en hopelijk tot snel!