Vacatures

Stage junior designer

  • 02 Oct 2020 - 30 Oct 2020
  • Amsterdam
  • Amsterdam , Fulltime , Productontwerp , Stage
VOUW is op zoek naar een stagiair(e) junior designer. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij VOUW? Als je voldoet aan de bovenstaande criteria zien we je aanmelding graag tegemoet! mingus@vouw.com

Over VOUW

VOUW of Studio VOUW is een ontwerpstudio op het snijvlak van techniek, design en kunst. VOUW ontwerpt en ontwikkelt installaties die wereldwijd gepresenteerd worden en is hard aan de weg aan het timmeren ondanks de pandemie. De studio zit in een loods in het westelijk havengebied van Amsterdam, op ongeveer 10 minuten fietsen van Station Amsterdam Sloterdijk.


VOUW is een Slowtech studio, de Slowtech beweging zet zich in voor een langzame samenleving (meer inclusiviteit, biodiversiteit en kunst) door gebruik van techniek (artificiële intelligentie, licht en robotica). Onze Slowtech werken zijn geïnspireerd door de natuur, de natuur is onze leermeester.


VOUW is opgericht door Mingus Vogel en Justus Bruns en werkt samen met een vast team van externen (structurele ingenieurs tot lichtexperts) om nieuwe werken te verwezenlijken. Onze opdrachten gaan de wereld over van Beijing, Midden-Oosten, Taiwan, Kuala Lumpur, Singapore maar ook af en toe Amsterdam en omstreken.

 
 

Over jou (ontwerper)

Je bent niet bang is om iets nieuws te proberen. Je bent proactief en hebt twee rechterhanden. Twijfel en kritiek klinken eerder als motivatie, dan als tegenslag. Je bent niet bang om iets nieuw te leren, of even 10 kleine werken in elkaar te zetten. Je vindt het leuk om met een lasercutter te werken, je kan solderen of je kan solderen je eigen maken. Het is een pré als je een beetje weet hoe je een setje LEDs kan aansturen of hoe je Arduino werkt.

Wanneer je ontwerpt, focus je eerst op functie (voor wie maak ik het en in welke context) en daarna pas op vorm. Je bent bereid om te leren en te experimenteren. Je wordt altijd verliefd op het probleem voordat je überhaupt denkt aan een oplossing. Je probeert te redeneren aan de hand van criteria en denkt terug vanaf het einde (wat wil de klant bereiken?).

Je kan laten zien dat elk ontwerp dat je maakt de criteria haalt, doordat je onderzoekt hoe je nieuwe (meet)technieken kan inzetten.

De oprichters hebben allebei Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan een Technische Universiteit, het is een pré (maar geen must) als je hetzelfde hebt gestudeerd / studeert.

Als de stage goed verloopt is er een mogelijkheid dat ja kan meegroeien.


 
 

Proces

Mingus Vogel zal je begeleiden. Omdat het meeste werk fysiek is, verwachten we dat je de Coronamaatregelen ter harte neemt, zodat je kan werken in de studio en we niet bang hoeven te zijn dat je besmet bent met het virus.

Je werkt vier dagen per week op de studio (behalve vrijdag) en krijgt concrete opdrachten – het meeste werk de komende maanden zou fysiek zijn (experimenteren, in elkaar zetten en bouwen)

We bieden een stagevergoeding van €300 per maand.


Mini test

We zullen je eerst twee opdrachtjes geven om te kijken of je een goede match bent met ons bureau. 

Ter referentie kan je kijken naar ons werk op vouw.com.

En we hebben uiteraard een gesprek. Als je voldoet aan de bovenstaande criteria zien we je aanmelding graag tegemoet! mingus@vouw.com