Vacatures

Stagiair(e)

 • 18 Nov 2019 - 16 Dec 2019
 • Amsterdam
 • Amsterdam , Communicatie , Fulltime , Social design , Stage
HEMA Foundation is op zoek naar een stagiair(e). Lijkt het je leuk om bij HEMA Foundation aan de slag te gaan? Solliciteer dan met jouw motivatiebrief en cv naar: Marloes.Bloemert@hema.nl.

Wil jij je inzetten voor een inclusieve samenleving? Eraan bijdragen dat er geen kind meer met een taalachterstand naar school gaat? De rol van design in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken verder ontwikkelen? Kom dan stage lopen bij de HEMA Foundation!

 
 

Jouw functie

Wij zoeken een enthousiaste stagiair met een Can-Do spirit die helpt bouwen aan de HEMA Foundation. In de periode januari (of februari) tot en met juni 2020 zoeken wij iemand die 35 uur per week bij ons meedraait. 

Je ondersteunt de Directeur, Manager en Communicatieadviseur van de HEMA Foundation bij de dagelijkse uitvoering van werkzaamheden. Omdat we pas in 2018 zijn gestart en enorm aan het 'bouwen' zijn zoeken we iemand met een brede interesse, die maatschappelijk betrokken is en van aanpakken weet. Of het nu de uitvoering van een event is, het ondersteunen bij de communicatie- en social media-aanpak of projectmanagement is, jij gaat ervoor. 

Jouw taken zijn o.a.: 

 • Het (mede) organiseren van evenementen met uiteenlopende stakeholders;

 • Het meedenken over nieuwe campagnes en activiteiten en ondersteuning bieden bij het opzetten/uitvoeren;

 • Het ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van de communicatiestrategie en communicatiemiddelen om de doelgroep aan te spreken;

 • Het bijhouden van onze email, social media kanalen en website;

 • Het ondersteunen bij de voorbereiding van meetings en bestuursvergaderingen en follow-up;

 • Het verkennen van aanvullende financieringsmogelijkheden (nationaal en internationaal).

Wat verwachten wij van jou?

 • Je volgt een Hbo-opleiding in de richting van Communicatie, Bedrijfskunde, sociale wetenschappen of een andere gerelateerde opleiding;

 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met Foundations of stichtingen. 

Naast de genoemde punten ben je zelfstandig, secuur in je werk, social media savy en zie je in iedere challenge een kans. Van dag tot dag loop je mee met het team en je ondersteunt tijdens alle meetings en sessies. Je vindt het leuk om out-of-the box mee te denken over nieuwe activiteiten van en mogelijkheden voor de Foundation. Je bent leergierig, flexibel en het maken van social impact doet jouw hart sneller kloppen. 

HEMA Foundation

HEMA Foundation is een onafhankelijke stichting en zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen actief mee kan doen aan het dagelijks leven. Wij geloven dat inclusiviteit bijdraagt aan een meer diverse en creatieve samenleving. Alleen door iedereen in zijn kracht te zetten en talenten van mensen te benutten, komen we samen tot vernieuwende oplossingen voor een beter dagelijks leven voor iedereen.

Iedere drie jaar geeft de foundation een impuls aan een thema dat bijdraagt aan inclusiviteit. Op dit moment is dat het thema taalvaardigheid: 25% van de kinderen heeft een taalachterstand. Terwijl een goede taalvaardigheid een grote positieve impact heeft op je dagelijks leven. Daarnaast stimuleren wij het inzetten van design(ers) als oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk. Kijk hier voor meer informatie: www.hema-foundation.org.

Enthousiast en reageren? 

Hebben we je enthousiast gemaakt? En meen je in het plaatje te passen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Solliciteer dan met jouw motivatiebrief en cv naar: Marloes.Bloemert@hema.nl.