Vacatures

Stagiair(e) datavisualisatie

  • 21 Dec 2018 - 18 Jan 2019
  • Maassluis
  • Communicatie , Fulltime , Stage
Lely zoekt een stagiair(e) datavisualisatie. Lijkt het je leuk om bij Lely te werken? Stuur dan voor 18 januari een beknopte motivatie, portfolio en cv naar jjacobs@lely.com.

Wij zijn:

Wij bij Lely maken robots voor de melkvee industrie met als doel een beter leven voor de koe en de boer. De robots verzamelen 24-7 data over koeien en dat is veel data. De stage is een onderzoek in digital storytelling, vertel vanuit de data het verhaal van de koe. Wat heeft de koe gedaan?

Hoe spendeert ze haar dag, week, maand, jaar. Een exposé van een koeienleven. Het product is een web based verhaal van de koe, dat op een (inter)actieve /scrollytelling / generatieve infographics of andere technische wijze wordt verteld.

De opdracht:

We hebben databases gevuld met de dagelijkse activiteiten van koeien, de bedoeling is dat jij vanuit de data van 1 koe een verhaal kan genereren over die koe. Of het nou Aukje is Dora 3 of Bertha. Een generatief verhaal over geboorte, dagbesteding, melk etc.

Een digitaal verhaal waarin een boer kan zien wat Aukje bezighoudt en hoe haar levensloop is geweest. Bonus punten voor een verhalen bundel van de kudde. Je krijgt data van 10 testboeren tot je beschikking die kuddes hebben van 120 tot 400 melkkoeien en hebt vrijheid om het juiste narratief te vinden.

Geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om bij Lely te werken? Stuur dan voor 18 januari een beknopte motivatie, portfolio en cv naar jjacobs@lely.com.