Vacatures

Stagiair(e) industrieel ontwerp

  • 28 Aug 2019 - 25 Sep 2019
  • Eindhoven
  • Design research , Industrieel ontwerp , Productontwerp , Stage
Ideaology is op zoek naar een stagiair(e) industrieel ontwerp voor tiny house opdracht. Lijkt het je leuk om bij Ideaology te werken? Stuur dan je CV, motivatie en portfolio naar jolet@ideaology.nl.

De opdracht

De opdracht is om in multidisciplinair teamverband een onderzoek te doen over bestaande tiny house concepten in Nederland. Het uiteindelijke doel is om een baanbrekend tiny house concept te ontwerpen, waarbij jij een rol speelt.

Je gaat onder begeleiding van een professional een product te ontwerpen met een bedrijfskundige twist. Dat betekent dat we design thinking gebruiken en dat het business model en de waardepropositie ook van invloed zijn. Je kan het afnemen van diepte interviews oefenen én leert het analyseren van interviews in een cross case analyse van een expert, een kwalitatieve onderzoekstechniek die weinig mensen goed kunnen.

Dit neem je mee in je verdere carrière en dat gaat jou een betere researcher / projectmanager / productontwikkelaar / stakeholder manager maken. Dat gaat een waardevolle toevoeging zijn op je arsenaal aan ontwerp technieken. Bouwkundige elementen worden ook meegenomen in het proces. Wel willen we graag ook jouw input en visies. We zijn een multifunctioneel team.

Als het onderzoek voorspoedig loopt, kan je meehelpen met de ontwikkeling van het business model met de projectleider. Het is de bedoeling dat de onderzoeksresultaten in diverse ideeën en iteraties worden uitgewerkt in prototypes (low resolution, kleine schaal). Samen plannen we het proces daartoe

Het uiteindelijke teamdoel van dit deelproject waarvan je deel uit gaat maken is het vinden van een uitvoeringspartner (architect, installateur) en (een) investeerder(s) voor deze eigen ontwikkeling van Ideaology Ventures. Wij willen een pilot bouwen voor ons concept!

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wie ben jij?

Jij ben een student of professional op zoek naar een werkstage op het gebied van product ontwerp en/of entrepeneurship en concept ontwerp. Je wil graag praktijkervaring opdoen in een financiëel en sociaal veilige omgeving en leren van professionals en andere disciplines.

Je bent meer dan gemiddeld geïnteresseerd in innovatie, de bebouwde omgeving of gebiedsontwikkeling. Het onderwerp tiny houses spreekt je enorm aan en je kunt heel goed motiveren waarom. Je kunt goed in een (multidisciplinair) team werken en werkt ook graag zelfstandig.

Je houdt van aanpakken. Je bent geïnteresseerd in design thinking, product ontwerp en strategie ontwikkeling. Dat blijkt ook uit de activiteiten die je tot dusver deed – voor school, hobby of werk. Je hebt daarnaast interesse in ondernemen en entrepeneurship. Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels. Het is een pre als je interesse hebt in duurzaamheid en gebouwen, en dit kan laten zien aan de hand van relevante projecten.

Het meest ideaal lijkt het ons het als jij industrieel ontwerpen hebt gestudeerd en daarbij bijv. een minor entrepeneurship of bouwkunde hebt gedaan. In verband met de prototyping vragen wij wel enige aan te tonen vaardigheid of ervaring in tekenen, 3D rendering en/of andere prototyping vaardigheden.

Het bedrijf - Ideaology

Ideaology is een innovatie advies bedrijf in Eindhoven. Bij Ideaology werken innovators met idealen. Wij willen met onze innovaties een positief verschil maken in de wereld – bijvoorbeeld door op het gebied van de gezondheidszorg te innoveren, duurzaamheid en maatschappij.  Wij ontwikkelen ook eigen concepten met onze dienst Ideaology Venture Design. ‘Tiny House Concept X’ is daarvan een onderdeel. Wij ontwikkelen ook andere concepten zoals bijvoorbeeld een biomedisch analyse apparaat voor de psychiatrie en een innovatief model voor een bos. Wij merken dat er internationale interesse is naar onze diensten en activiteiten.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Stagedetails

Deze meewerkstage start vanaf September voor de duur van 5 maanden. De stage wordt in principe fulltime ingevuld in verband met de opdracht. Parttime of vrij voor het afronden van een vak is bespreekbaar. Wij bieden een kleine stagevergoeding. Aan het begin van de stage stellen we leerdoelen en vaardigheden om te oefenen op.

Wij werken in een mooie, open kantoortuin midden in Eindhoven. Het is een gemengde kantoortuin, dus er werken allerlei andere ondernemingen; een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Maak hier gebruik van.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV, je motivatie en je portfolio naar jolet@ideaology.nl. Heb je vragen? Bel dan Jolet van Erum op 06 15136446.