Vacatures

Stagiair(e) innovatieve textielontwikkeling

  • 12 Nov 2020 - 10 Dec 2020
  • Eindhoven
  • Stage , Textielontwerp
Ideaology is op zoek naar een stagiair(e) innovatieve textielontwikkeling. Lijkt het je leuk om bij Ideaology aan de slag te gaan? Stuur dan zo spoedig mogelijk een e-mail naar info@ideaology.nl

Het bedrijf

Ideaology is een jong innovatiebureau gevestigd in Eindhoven. In ons bedrijf vind je innovators met idealen. We bieden ontwerpdiensten, activiteiten voor de ontwikkeling van nieuwe producten en ander innovatie gerelateerd advies en ondersteuning aan organisaties. We zijn sterk in multidisciplinair werken, ervaring en innovatiekennis. Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, zetten we waar nodig zowel specialisten als multidisciplinaire creatieve mensen in. 

Het project

Ideaology is ook onderdeel van een samenwerking tussen bedrijven, waarbij we een nieuwe innovatie ontwikkelen voor duurzame energieproductie. De innovatie kan een radicale verandering in de industrie teweeg brengen. We hebben een focus op thermo-elektrische flexibele technologie ingebed in of toegepast op textiel. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wij werken aan de R&D voor dit product. We hebben al R&D werk gedaan met betrekking tot filamenten en patronen om technologische opties te identificeren om de technologie in het experiment te integreren. Daarnaast onderzoeken we kansen: welke applicaties sluiten het beste aan bij de behoeften van de klant? We werken aan het maken van prototypes waarin we de technologie gebruiken om te onderzoeken hoe de technologie waarde kan toevoegen en hoe deze kan worden gebruikt in combinatie met andere technologieën, bijvoorbeeld ‘smart textiles’. 

De stageplaats

Wij geloven dat jij een bijdrage kunt leveren in ons multidisciplinaire project. En wij kunnen je het een en ander leren over het ontwikkelen van een nieuw product. Dat klinkt goed!

We kunnen een persoon plaatsen die een achtergrond heeft in:

  • Textieltechnologieën / innovatieve textielontwikkeling

Het is een pluspunt als je ook enige ervaring hebt met: 

  • Modeontwerp of slimme textielontwikkelingen; 

  • Prototyping (bijvoorbeeld schetsen, 3D printen, materiaalonderzoek, elektrotechniek, testen etc.);

  • Ontwerponderzoek (bijvoorbeeld gebruikersonderzoek, marktonderzoek, waarde proposities, voorbereiding van product ontwikkeling etc.). 

Wij werken op het raakvlak van design, business en technologie. Dit resulteert in een variatie van spannende activiteiten. Je wordt geen koffie-assistent. We willen dat je echt onderzoek, ontwerp en/of engineering doet. Deze stageplek biedt een veilige omgeving waarin je waardevolle werkervaring zult opdoen.   

Je wordt betrokken bij de dagelijkse innovatieactiviteiten en ervaart daardoor het werken aan verschillende taken in een echte ontwerp- en ontwikkelingsomgeving. Dat kan ook algemene input, creatieve activiteiten, experimenteren met materialen en ontwerpwerk inhouden. Je maakt deel uit van het team. Daarnaast krijg je een mentor om regelmatig je leerdoelen en voortgang te bespreken.

Deze stage heeft een leerdoel en is dus geen betaalde baan. 

Meld je vandaag aan!

Ben je geïnteresseerd? Meld je vandaag dan nog voor deze stage aan! 

We willen graag in februari / volgend semester met je aan de slag. De duur van de functie is bij voorkeur 5 tot 6 maanden. 

Graag je cv, portfolio en motivatie zo snel mogelijk mailen naar info@ideaology.nl. Je kunt je aanvraag in het Nederlands of Engels indienen.