Vacatures

Stagiair(e) product ontwerp

 • 10 Jun 2021 - 08 Jul 2021
 • Rotterdam
 • Productontwerp , Rotterdam , Stage
Studio Bas Sala is op zoek naar een stagiair(e) product ontwerp. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij Studio Bas Sala? Stuur je portfolio met een motivatie naar internship@bassala.com.

Studio Bas Sala en de Slimme Regenton

Studio Bas Sala is een klein interdisciplinair ontwerpbureau in Rotterdam.

We ontwerpen en ontwikkelen innovatieve producten. Interactiviteit en ontwerpend onderzoek spelen een belangrijke rol in ons werk. We werken momenteel aan het circulair maken van onze Slimme Regenton. 


De aanleiding

Door de klimaatverandering neemt het aantal intensieve buien toe. In de zomer zijn er langere perioden van droogte. Wij hebben naar aanleiding van deze thematiek een slimme regenton ontwikkeld. Niet zomaar een ton maar een bijzonder object voor de tuin of de publieke ruimte. Het IOT systeem is gekoppeld aan het weerbericht. De ton leegt zichzelf voordat er een hoosbui komt. Zo kan de regen gebufferd worden als ze valt. Dit is een hedendaagse manier van omgaan met regenwater en de productvormgeving sluit hierop aan. (zie website www.slimmeregenton.nl)

De circulaire slimme regenton.

De komende periode werken aan een 100% circulaire slimme regenton. We doen dit samen met bewoners en professionals. 

Wij sturen het samenwerkingsproces aan en zorgen voor het ontwerp. Andere partijen produceren de ton en organiseren allerlei activiteiten rond de Slimme Regenton. De keten start bij bewoners. Zij verzamelen plastic, leveren dit in en krijgen uiteindelijk een circulaire slimme regenton, gemaakt van hun eigen plastic. 

Wij houden ons bezig met ontwerpvragen als uitstraling, materiaalsamenstelling, vormgeving etc. Maar we testen en ontwikkelen ook de productketen. Hoe werkt het inzamelen? Hoe wordt dit materieel vervolgens tot het juiste halffabricaat gemaakt ? Wat doen we met de reststromen ? En hoe wordt het product uiteindelijk geplaatst bij de mensen thuis of in de publieke ruimte?  Jij bent onderdeel van het ontwerpteam en ontwerpt en onderzoekt mee aan al deze facetten.

Het hele traject wordt gevolgd en gedocumenteerd door Museum Rotterdam. Zij hebben in het museum een presentatie die telkens geupdate wordt met onze ervaringen en inzichten.

Wat verwachten we van je?

 • Je studeert aan een academie/universiteit product design;

 • Je hebt ervaring met het ontwerpen en vormgeven van producten, voor jou is een ontwerp veel meer dan een concept. Het is een uitgewerkt doordacht vormgegeven product waarbij het concept slechts het startpunt van het ontwerpproces is;

 • Je hebt je eerder verdiept in productieprocessen gericht op circulariteit;

 • Je beheerst minimaal één 3d software pakket;

 • Je beheerst het Nederlands zowel in schrift als spraak.


Wat bieden wij?

 • Een dynamische stage (geen dag is hetzelfde);

 • Een klein maar ervaren team met passie voor het ontwikkelen van innovatieve circulaire producten;

 • Een stagevergoeding van 150 euro p/m. We bieden geen reiskostenvergoeding aan maar je krijgt wel de beschikking over een Studio Bas Sala fiets;

 • Een studio met goed uitgeruste klassieke en digitale werkplaats. We ontwikkelen onze producten door ze te maken, te testen en te verbeteren.

Studio Bas Sala is gevestigd in het Zomerhofkwartier in het centrum van Rotterdam. Dit is op loopafstand van het station. We hebben een kantoor, electronica werkplaats, digitale werkplaats met 3d printers en cnc frezen. In de Rotterdamse haven hebben we een tweede pand. Daar worden de grotere objecten gemaakt.


Geïnteresseerd?

Wil je bij ons stage lopen: Stuur je portfolio met een motivatie naar internship@bassala.com.

Op www.bassala.com vind je meer informatie over Studio Bas Sala en de werkzaamheden.
Op www.slimmeregenton.nl vind je info over het project Slimme Regenton.