Vacatures

Stagiair(e) product / ruimtelijk ontwerp

  • 07 Jan 2020 - 04 Feb 2020
  • Utrecht
  • Fulltime , Productontwerp , Social design , Stage , Utrecht
Designstudio Lotte van Laatum is per 1 februari op zoek naar een stagiair(e) product ontwerp. Wil jij je ontwerpkwaliteiten inzetten binnen een maatschappelijke context? En wil je binnen een kleine ontwerpstudio met je neus bovenop ontwikkelingen staan en meedenken en werken aan een grote diversiteit aan projecten? Mail dan je portfolio met motivatie en CV naar info@lottevanlaatum.nl.

Designstudio Lotte van Laatum

Designstudio Lotte van Laatum is een ontwerpstudio voor product en ruimtelijk ontwerp met maatschappelijke impact. 15 jaar geleden studeerde Lotte als 1 van de eerste lichtingen af aan de master Man&Humanity (nu Social Design) aan Design Academy Eindhoven. Sindsdien werkt zij aan een breed scala van projecten, vaak binnen het sociale domein maar ook voor organisaties in de culturele sector, gemeentelijke en provinciale overheden en woningbouwcooperaties.

Actuele maatschappelijke vraagstukken en engagement zijn belangrijke drijfveren, het makerschap staat centraal en samenwerking is essentieel. Zie www.lottevanlaatum.nl voor meer informatie.

De functie

Als stagiair draai je volwaardig mee in de studio, van beeldend onderzoek tot technische uitwerking en productie. Bij grotere projecten lever je een bijdrage aan een team-effort maar binnen de studio zijn ook voldoende mogelijkheden om kleinere projecten van begin tot eind op je te nemen en is er zeker ruimte voor eigen initiatief.

De komende periode zal er onder andere gewerkt worden aan producten voor een zorgorganisatie in Amsterdam en een project in de buitenruimte voor een woningbouwcooperatie in Utrecht. Daarnaast is de studio mede-initator van het cross-over programma water in opdracht van de Provincie Utrecht wat de komende periode verder ontwikkeld zal worden tot een volwaardig publieksprogramma.

Vanwege de samenwerking met diverse (vaak kwetsbare) groepen is het belangrijk dat je je goed kunt uitdrukken in de Nederlandse taal. 

We bieden je een dynamische stage omgeving waar je meer kennis en ervaring op kunt doen op gebied van product ontwerp en social design. En uiteraard een passende stagevergoeding.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Geïnteresseerd?

Ben jij een HBO student product ontwerp met kennis van de Adobe programma's photoshop/illustrator/Indesign en 3D software (Solid Works)? Iemand die gemotiveerd is, graag samenwerkt maar ook zelfstandig dingen oppakt en organiseert? Mail dan je motivatie, portfolio en CV naar info@lottevanlaatum.nl.