Vacatures

Stagiair(e) studio assistent

  • 13 May 2019 - 10 Jun 2019
  • Rotterdam
  • Fulltime , Ontwerp voor de openbare ruimte , Parttime , Rotterdam , Ruimtelijk Ontwerp , Stage
StudioTony Spark zoekt een stagiair(e) studio assistent, voor minimaal 3 dagen per week (van september 2019 tot januari / juli 2020). Lijkt het jou leuk om bij Studio Tony Spark te werken? Stuur ons een korte motivatie waarin je uitlegt hoe jij kan bijdragen aan dit project, met je CV en je portfolio naar info@teunvonk.nl.

Beeldend kunstenaar Teun Vonk aka  Studio Tony Spark zoekt een maker/ontwerper die leergierig en zelfstandig is en een hands-on mentaliteit heeft. Als studio-assistent ben je onderdeel van het team en speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van ons nieuwste project Enfolding Space.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Aad Hoogendoorn


Je bent betrokken bij alle fases van het proces: artistiek onderzoek, prototyping, productie en de publieke presentatie. Je denkt mee, onderzoekt, assisteert bij het maken van schetsen en prototypes (o.a. textiel, hout, metaal), je werkt mee aan de productie en publieke presentaties van Enfolding Space en andere projecten.

Je helpt ook met het organiseren van de studiopraktijk. Samen kijken we naar wat jij al kunt en wat je wilt leren, we maken een opdracht die je zelfstandig uitvoert. Je werkt nauw samen met Teun Vonk, die jou ook in artistieke zin kan begeleiden. Lees meer over zijn interdisciplinaire werkwijze in dit interview. De studio is gevestigd op 100 meter van Rotterdam Centraal.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Functie-eisen

Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar vanaf september 2019 tot januari 2020 of juli 2020. Je hebt HBO werk- en denkniveau, je bent ontwerper, kunstenaar, programmeur of ander soort maker. Je hebt interesse in technologie, architectuur en/of beeldende kunst. Je kunt beeldend meedenken en bent handig. Vloeiend Engels spreken is praktisch, net als een rijbewijs hebben, maar dit zijn geen harde eisen. Een stagevergoeding is beschikbaar in overleg, afhankelijk van beschikbaarheid en ervaring.

Geïnteresseerd?

Interesse? Stuur ons een korte motivatie waarin je uitlegt hoe jij kan bijdragen aan dit project, met je CV en je portfolio naar info@teunvonk.nl.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Samenvatting van het project

Enfolding Space is een hybride onderzoeksproject op de grens tussen beeldende kunst, ontwerp en architectuur. Hoe kan ik een architectonische ruimte maken die niet statisch is, maar dynamisch? Met een vorm die wordt bepaald door directe interactie met het lichaam van de gebruiker? Dat zijn de onderzoeksvragen die ten grondslag liggen aan Enfolding Space.

Met zijn nieuwste beeldende installatie bevraagt Teun Vonk het huidige denken over architectuur. Je stapt een bewegend landschap binnen, dat artificieel is en machinaal gestuurd wordt, maar organisch aandoet, gemaakt van een aanraakbaar materiaal dat direct reageert op jouw bewegingen.

Op een intuïtieve, speelse manier ontdek je hoe je het landschap vorm kunt geven met je hele lichaam. De verhouding tussen de ruimte die jij inneemt en de ruimte die jou omringt, wordt op z’n kop gezet.

De crossoversamenwerking met programmeurs, ontwerpers en technici creëert nieuwe kennis en een nieuwe manier van denken over technologie in verhouding tot het menselijk lichaam.

Met Enfolding Space wil Teun Vonk bewustzijn creëren voor onze menselijke fysieke sensibiliteit en het effect van digitalisering. Hij reflecteert op de rol van ons lichaam in de huidige beeldcultuur en moderne leefomgeving.
Het is zijn ambitie om te onderzoeken hoe we onze leefomgeving anders kunnen ontwerpen, zodat onze lichamelijke sensaties en fysiek mens-zijn relevant zijn in de digitale cultuur van de toekomst.