Vacatures

Stagiair(e) vormgeving / design

 • 07 Nov 2019 - 25 Nov 2019
 • Hilversum
 • Fulltime , Social design , Stage
VPRO is op zoek naar een stagiair(e), online designer van VPRO Tegenlicht. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij VPRO? Stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en maximaal drie werken (video, bewerkt fotobeeld/illustratie) van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe naar Julia Veldman.

Ben jij een echte vormgever en editor, met interesse in online-journalistiek? Wil jij video's editen, beeld bewerken en illustreren bij geschreven artikelen? Heb je gevoel voor hoe je online video- en tekstverhalen van VPRO Tegenlicht het beste onder de aandacht kan krijgen via sociale kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Studeer je aan een kunstacademie of doe je een audiovisuele media-opleiding, heb je affiniteit met het (wereld)nieuws, beeldcultuur, en de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Lees dan gauw verder!

Wat ga je doen:

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven design stagiair(e) met video- en digitale skills. Je ondersteunt de online vormgever bij allerhande webredactie, het bewerken van beeld voor onze site en nieuwsbrieven, en het editen van korte video’s. Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Vereisten:

We zoeken een energieke, leergierige, design stagiair(e) met video- en digitale skills, een brede maatschappelijke ontwikkeling en affiniteit met (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en sociologie. De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie. 

 • je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur kunstacademie en/of audiovisuele media (en hebt een studenten-OV);

 • je kan snel en met zorg beeld bewerken, en goed editen;

 • je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën;

 • je hebt een passie voor beeld en video en de verspreiding ervan via sociale kanalen;

 • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;

 • je bent van januari t/m mei 2020 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);

 • De Adobe Creative Suite kent weinig geheimen voor je;

 • je hebt gevoel voor social media en tekst en wil daar meer over leren.

Wat bieden wij?

Als stagiair(e) bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën. 

Ons platform bestaat uit een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, uitingen op sociale media, een tweewekelijkse podcast, nieuwsbrieven en Meet Ups die worden georganiseerd door het hele land.

Geïnteresseerd?

Solliciteer via email bij Julia Veldman, online designer van VPRO Tegenlicht. Stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en maximaal drie werken (video, bewerkt fotobeeld/illustratie) van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe naar j.veldman@vpro.nl.