Vacatures

Zakelijke leider / COO

 • 18 Dec 2019 - 29 Feb 2020
 • Delft
 • Fulltime , Projectmanagement , Vaste Baan
FLEX/design is op zoek naar een zakelijk leider / COO. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij FLEX/design? Stuur dan jouw motivatie en CV naar jobs@flex.nl t.a.v. Christa Blankestijn.

Over FLEX/design

FLEX/design staat bekend om innovatieve en verrassende oplossingen in productontwikkeling en design. We geven tastbare vorm en technische invulling aan de ideeën en wensen van opdrachtgevers, variërend van startups tot multinationals. Dit doen we met een veelzijdig team van getalenteerde strategen, ontwerpers, engineers, prototypers en office support in een dynamische en excellent uitgeruste studio in Delft.

Zo creëren we baanbrekende innovaties in onder meer onze speerpunten Smart Products, Integrated Packaging en Design Thinking. Producten waarin technologische vernieuwing naadloos samenspeelt met merkversterkend design en doordacht gebruik. Wij zijn zeer klantgericht, maar proberen diezelfde klant altijd te verrassen. In een open cultuur, een platte organisatie en een plezierige werksfeer.

Voor de volgende fase van de onderneming en het verder professionaliseren van de organisatie is FLEX/design op zoek naar een zakelijk leider / COO. De hoofdtaken van deze uitdagende en inspirerende functie zijn:

 • Optimaliseren van de interne organisatie en deze naar eigen inzicht en in overleg met MT en directie inrichten en gereed maken voor de komende jaren;

 • (Pro)actief ondersteunen van de directie in het uitvoeren van vooral strategisch georiënteerde new business activiteiten;

 • Samen met het FLEX/team uitvoeren en managen van vooral strategisch georiënteerde projecten.

Zakelijk leider / COO

De zakelijk leider maakt deel uit van het MT en legt directe verantwoording af aan de directie, die samen met het MT de strategische koers van FLEX/design bepaalt. Daarnaast ben je de aanjager van continue verbetertrajecten. Je zorgt voor een verdere professionalisering van de operationele teams op basis van expertise, kennis, overtuigingskracht en inspiratie.

In deze projectgestuurde organisatie vormt de proces-flow van de projecten met bijbehorende opbrengsten en kosten, planning en projectverdeling de kern van de onderneming. Je weet hoe je deze processen optimaal kunt volgen, sturen en beheersen.

Wie zoeken wij?

 • HBO of academisch niveau;

 • Bewezen managementervaring bij voorkeur in de Creatieve Industrie en een projectmatige omgeving; 

 • Je bent strategisch en ook analytisch sterk en je schakelt gemakkelijk tussen conceptueel en operationeel denken;

 • Je bent vooral een energieke creatieve ondernemer of ondernemende creatief;

 • Je spreekt Nederlands en Engels en bij voorkeur ook Duits.

Wat bieden wij:

FLEX/design is een fantastisch bruisend creatief bedrijf met een sterk ‘familie’-gevoel en een vooraanstaande positie in de Nederlandse Creatieve Industrie. De functie betreft een belangrijke strategische positie binnen dit bedrijf. Je krijgt veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap, collegialiteit en bovenal een inspirerende uitdaging om de verdere ontwikkeling in goede banen te leiden.

Geïnteresseerd?

Word jij hierdoor geïnspireerd en denk je met jouw senioriteit het team van FLEX/design te kunnen versterken, dan ben je van harte welkom. Stuur ons uiterlijk 29 februari 2020 jouw motivatie en CV naar jobs@flex.nl t.a.v. Christa Blankestijn.