08-06-2018 - Product is vernieuwd. BNO-leden kunnen zich met korting op het magazine voor industrieel ontwerp abonneren.

Product is vernieuwd: eigentijds, verrassend met oog voor design. En dat mag ook wel voor een blad voor industrieel ontwerpers. Bovendien bestaat Product vijfentwintig jaar en dan is een nieuw jasje een mooi cadeau. Inhoudelijk biedt Product inspiratie door het presenteren van diverse ontwerpen en producten in korte berichten en artikelen gecombineerd met actuele en aansprekende columns met aandacht voor beeld en de verhalen achter de ontwerpen. Zo presenteert Product in elk nummer een BNO-bureau. Wilt je Product inzien? Bekijk dan hier een digitale versie.

In dit nummer aandacht voor:

Roodblok
Op steeds meer plekken zie je ze in het straatbeeld verschijnen. Betonnen objecten ter preventie van een terreuraanslag met voertuigen. Tomaello maakte van de nood een deugd en vroeg de creatieve ingenieurs van ipv Delft om samen een roadblock te ontwerpen dat staat als een huis en een vriendelijk uiterlijk heeft.

OV
Wat het ontwerp van OV-poorten betreft is de technologie vaak al moeilijk genoeg, maar de partijen die dat kunnen zijn vaak minder goed in het ontwerp. Die gedachte inspireerde Jasper van Kuijk en zijn team van de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Het resultaat: een aantal ongevraagde en soms zelfs radicale adviezen.

Bundles
Bundles gelooft in het einde van bezit. Als klant koop je bij Bundles geen apparaat, je betaalt voor het gebruik. De beste producten as a service, met duurzaamheid als rode draad. Om hun groei te financieren, haalde Bundles met hun vijfde crowdfundingcampagne een bedrag van tweehonderdvijftigduizend euro op bij honderdzeventig funders.

BNO-leden ontvangen een speciale korting voor een jaarabonnement op Product. Klik hier om je te abonneren of een proefnummer op te vragen.