18-05-2017 - Wereldwijde Climate Action Challenge spoort creatieven aan om ideeën te ontwikkelen rondom klimaatproblematiek.

In samenwerking met de IKEA Foundation en Autodesk Foundation presenteert What Design Can Do de Climate Action Challenge. Wereldwijd wordt de creatieve industrie opgeroepen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een van de meest urgente problemen van onze tijd: klimaatverandering. De internationaal vooraanstaande jury selecteert uit alle aanmeldingen vijf winnaars die onder begeleiding van WDCD hun ideeën gaan realiseren.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven.

Klimaatverandering

Nu de gevolgen van de klimaatverandering steeds zichtbaarder worden, is de roep om krachtige en inspirerende oplossingen luider dan ooit. Daarom daagt What Design Can Do designers en creatieve denkers van alle disciplines en landen uit om aan de Climate Challenge mee te doen.

De competitie

Deelnemers kunnen hun ideeën en ontwerpen tot 21 augustus indienen in drie categoriëen: studenten, professionals en start-ups. De winnaars worden op 21 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bekendgemaakt. Een totaalbedrag van €900.000,- wordt beschikbaar gesteld voor alle deelnemers. Daarnaast nemen zij deel aan een intensief acceleratieprogramma inclusief begeleiding, kantoorruimte en toegang tot een netwerk van investeerders.