08-09-2017 - Nationale Opera & Ballet, Koninklijke Mosa en Royal FloraHolland zijn de finalisten van de DDA Best Client Award.

De top drie finalisten voor de Best Client Award van de Dutch Design Awards (DDA) zijn onderling zeer verschillend, maar zijn volgens de commissie van alle drie sterke voorbeelden voor de manier waarop goed opdrachtgeverschap in relatie tot design zich op dit moment in Nederland ontwikkelt. De cases van de drie finalisten zijn samen met het werk van alle finalisten te zien in de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 oktober). Alle winnaars worden op 28 oktober bekendgemaakt tijdens de Awards Show.

Finalisten

NATIONALE OPERA & BALLET X LESLEY MOORE
Nationale Opera & Ballet heeft al sinds 2014 een bijzonder succesvolle samenwerking met ontwerpbureau Lesley Moore, waardoor nieuwe en jongere bezoekers worden aangetrokken.

De commissie prijst de keuze van Lesley Moore om een kader te scheppen waarin andere creatieve professionals vervolgens kunnen werken. De stijgende (jonge) bezoekersaantallen bewijzen de effectiviteit van deze langdurige samenwerking. 

KONINKLIJKE MOSA X ZUIDERLICHT
Sinds Koninklijke Mosa zeventien jaar geleden een bureau zocht om de strategie van het bedrijf te visualiseren, is in de loop van die jaren de relatie tussen Koninklijke Mosa en ontwerpbureau Zuiderlicht uitgegroeid tot een hechte en succesvolle samenwerking.

De commissie prijst de intensieve samenwerking die heeft ertoe geleid dat Zuiderlicht regelmatig aanschuift bij interne veranderprocessen van KoninklijkeMosa. Daarmee gaat hun rol veel verder dan die van leverancier en zorgt design echt voor meerwaarde.

ROYAL FLORAHOLLAND X VANDEJONG CREATIVE AGENCY
Royal FloraHolland vindt zichzelf opnieuw uit dankzij het met Vandejong ontwikkelde nieuwe inspiratie- en innovatiemerk Let it Grow.

De commissie herkent in Royal FloraHolland een partij die al lange tijd design als essentieel onderdeel van haar bedrijfsvoering ziet. Vandejong heeft de opdracht op een originele manier aangepakt en durft ‘om te denken’.

Commissie

De selectiecommissie voor de Best Client Award bestaat uit bekende professionals in het brede veld van design: Pieter Aarts, Rita van Hattum (BNO), Luuk Ros, Roel Stavornius, Mark van Iterson en Henk Haaima. Een internationale vakjury kiest in oktober uit alle finalisten de winnaars.

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende en baanbrekende projecten. Naast de awards voor Product, Communication, Habitat, Fashion, Design Research, Service & Systems en Young Designer, reikt DDA een speciale prijs uit aan opdrachtgevers (Best Client Award) en wordt in samenwerking met de BNO dit jubileumjaar ook de tweejaarlijkse BNO Piet Zwart Prijs weer uitgereikt. Het meest veelbelovende ontwerp voor de toekomst wordt bekroond met de Future Award.

Afbeeldingen

1. Design Lesley Moore (Fotografie Petrovsky & Ramone)
2. Koninklijke Mosa
3. Elspeth Diederix (Diamond Striped Tulipa Apricot Parrot)