21-01-2015 - Op 10 februari wordt het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht behandeld in de Tweede Kamer. Wees erbij!

In de aanloop van de behandeling van het wetsvoorstel werd 13 januari jl. is de petitie 'Mensen die maken wil je niet breken - de auteurswet moet beter', een petitie van auteurs en artiesten voor een beter en eerlijker auteursrecht, aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Veiligheid & Justitie. Ruim 11.292 auteurs en artiesten, waaronder veel ontwerpers, illustratoren en interieurarchitecten, ondertekenden deze petitie, die kamerleden oproept tot een snelle invoering van het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht.

De behandeling van dit wetsvoorstel, dat makers bescherming moet bieden tegen eenzijdige (wurg)contracten, staat nu op de agenda voor 10 februari om 16.15 tot uiterlijk 19.00 uur in de plenaire zaal van de Tweede Kamer, ingang Lange Poten 4. Om het belang van een sterker auteursrecht te benadrukken is het belangrijk dat de publieke tribune straks helemaal vol zit met makers. Platform Makers, waar de BNO actief deel van uitmaakt, roept dan ook de leden van alle bij haar aangesloten organisaties op om naar Den Haag te komen. Ook niet-leden zijn welkom! 

Wil je erbij zijn, zorg dan dat je ruim van tevoren aanwezig bent (verzamelen om 15.15 uur). Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen i.v.m. veiligheidsmaatregelen in het Tweede Kamer-gebouw.

Deelnemers krijgen ook door ontwerp bureau Thonik ontworpen campagne-materiaal!

Foto: Hanco Kolk (striptekenaar), Bob Fosko (zanger en acteur) en het dagelijks bestuur van het Platform Makers bieden de petitie aan aan de Vaste Kamercommissie Veiligheid & Justitie.