13-03-2018 - DDA staat dit jaar volledig in het teken van winnaars. Dit jaar worden er in elke categorie meerdere winnaars aangewezen.

Waarom onderscheid maken tussen nominaties en prijswinnaars? Zijn niet alle geselecteerde ontwerpers voor de Dutch Design Awards op hun eigen manier winnaars, meesters, talenten, sterren, finalisten? Juist in het brede designvak zijn projecten niet zelden moeilijk vergelijkbaar. Het ene ontwerp blinkt uit in functionaliteit, waar een ander het vakmanschap meesterlijk tot zijn recht laat komen. Een derde heeft juist grote maatschappelijke impact of vernieuwende kracht. Door per categorie meerdere winnaars aan te wijzen, krijgen alle ontwerpers op hun eigen merites de eer die ze toekomt.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven.

Deelname & Categorieën

Dit jaar is de looptijd voor alle onderdelen van Dutch Design Awards gelijk. Inschrijven kan voor alle categorieën van donderdag 8 maart tot en met dinsdag 24 april. De hoofdcategorieën zijn : PRODUCT, FASHION, HABITAT, COMMUNICATION, DESIGN RESEARCH, SERVICE & SYSTEMS. Jonge ontwerpers kunnen zich daarnaast specifiek aanmelden voor de YOUNG DESIGNER AWARD. Opdrachtgevers en ontwerpers kunnen zich gezamenlijk inschrijven voor de BEST CLIENT AWARD. Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de FUTURE AWARD en tijdens DDW wordt bovendien nog de PUBLIC AWARD uitgereikt.

Jury & criteria

Verschillende commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de inzendingen en gescout werk drie winnaars per categorie. De deelnemende projecten worden beoordeeld op de volgende criteria: ESTHETIEK, IMPACT, INNOVATIE, PRODUCTIEWIJZE en SAMENWERKING. Doorslaggevend is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aan de samenleving. Een internationale, breed samengestelde jury selecteert tijdens Dutch Design Week uit alle winnaars de Future Award. Heb jij een winnend ontwerp of een meesterlijke samenwerking gerealiseerd? Schrijf dan nu in!

Over de Dutch Design Awards

De Dutch Design Awards zagen in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht als de Nederlandse Designprijzen. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. Met de wedstrijd, de Awards Show en een overzichtstentoonstelling is Dutch Design Awards een uniek platform. Hiermee toont en beloont DDA het beste op het gebied van Dutch design en brengt zij winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt het hoogtepunt van Dutch Design Week, met jaarlijks ruim 300.000 bezoekers.