16-08-2017 - Markus Praat is begonnen als projectmanager Digital Design.

Markus Praat (1988) is medio augustus begonnen als nieuwe projectmanager Digital Design bij de BNO, als opvolger van Niels van der Haven.

Hij zal zich richten op het aandachtsgebied digital design en in dialoog met ontwerpers en ontwerpbureaus verder bouwen aan de bij de BNO ontwikkelde expertise. De (door)ontwikkeling van de nieuwe website en communicatie van de BNO maken deel uit van zijn takenpakket. Verder zal hij werken aan nieuwe services en activiteiten die de digitale praktijken van ontwerpers verder kunnen versterken en verrijken.

Markus Praat kent het vakgebied vanuit de eigen praktijk. Als zelfstandig ondernemer en medeoprichter van New Chique Agency richtte hij zich de laatste jaren op het ondersteunen van de ruim vijfentwintig illustratie talenten die dit agentschap onder zijn hoede had.  

“In een ideale wereld zou de BNO niet hoeven bestaan, een wereld waarin iedereen het belang van (digital) design inziet, ontwerpers probleemloos hun praktijk kunnen runnen en laten groeien, er inspiratie te over is en er geen conflicten zouden bestaan. Tot die tijd wil ik er met de BNO alles aan doen om dit te bereiken. De nieuwe website van de BNO is weer een stap in de richting, maar dan zijn we er nog niet”, stelt Markus.