14-11-2017 - Deelnemers aan de Milan Design Week 2018 kunnen zich weer aanmelden voor The Dots, het jaarboek voor Dutch design bestaande uit het gids- en het redactionele gedeelte.

Het werd tijd voor vernieuwing en professionalisering voor de publicatie die de Nederlandse aanwezigheid in Milaan elk jaar bundelt. Eerder dit jaar werd er een enquête gehouden die interessante inzichten heeft opgeleverd. Zo koos men in het algemeen voor druk boven digital, en kwaliteit boven kwantiteit. Tijd voor verandering dus.

Nieuwe vormgeving

Grafisch vormgevers Simone Trum en Loes van Esch van Team Thursday zijn gevraagd de vormgeving te verzorgen. Gevestigd in Rotterdam werkten zij de laatste jaren voor diverse festivals, boeken en tentoonstellingen waar zij verschillende internationale prijzen mee wonnen. Hun speelsheid en rijk kleurgebruik waren doorslaggevend in de keuze van The Dots om met hen samen te gaan werken.

Magazine The Dots neemt afscheid van Haller Brun die in de laatste zes jaar maar liefst tien edities en diverse exposities vormgaven en verantwoordelijk waren voor de huisstijl. 

Hoe de vernieuwde The Dots eruit komt te zien blijft nog even een verrasing tot begin volgend jaar, ze is in ieder geval gebonden en exclusiever en er wordt gezorgd voor een gerichtere verspreiding. De prijs voor opname in het gidsgedeelte blijft nagenoeg onveranderd. De digitale editie van de gids blijft dutchdesignpressdesk.nl.

Aanmelden

Presenteer jij of je bedrijf zich tijdens de Milan Design Week, Zona Tortona, Ventura Centrale, de Fiera of elders in Milaan? Geef je dan nu op. De uiterste aanmeldingsdatum is vrijdag 16 februari 2018 tot 17.00 uur.

Klik hier om je aan te melden voor The Dots nr.15 - Milan Design Week 2018

Foto: De nieuwe vormgevers van The Dots Loes van Esch en Simone Trum van Team Thursday | Fotograaf: EH (Kyoungtae Kim)