15-09-2017 - Stop het uithollen van de creatieve sector, sla rembrandtalarm!

Na de ongekend forse bezuinigingen van 520 miljoen euro in de creatieve sector en de economische crisis is de positie van professionals in onze sector verder verslechterd. In 2016 luidde de SER samen met de Raad voor Cultuur de noodklok omdat de inkomenspositie van veel werkenden in de culturele en creatieve sector zorgwekkend is. De creatieve sector, de journalistiek en kunst & cultuur zijn essentieel voor onze samenleving. Maar de waarde die de sector creëert, vertaalt zich lang niet altijd naar redelijke inkomsten voor professionele makers. Er zijn nu maatregelen nodig om de positie van de makers op een acceptabel niveau te krijgen 

Sla #Rembrandtalarm
In 2016 nam Alexander Pechtold het voortouw om de zeer waardevolle schilderijen Marten en Oopjen van Rembrandt met een bijdrage van tachtig miljoen euro weer naar Nederland te halen. Rembrandt is 350 jaar geleden overleden. Nú zijn er 250.000 professionals in de creatieve sector. Al die makers, van fotografen, illustratoren, acteurs, musici, vormgevers, animatoren, regisseurs, docenten, kunstenaars, journalisten tot technici en app-designers verdienen een eerlijk inkomen.

Wil jij ook tachtig miljoen euro voor de makers van nu?
Alexander Pechtold regelde eerder tachtig miljoen voor twee Rembrandts. Vraag hem om nu aan de onderhandelingstafel nog eens tachtig miljoen te regelen maar dan voor de makers van nu en teken de online petitie.