25-12-2017 - Op 22 december overleed Warren Lee. Een in memoriam door Rob Huisman, erelid van de BNO. 

Afgelopen vrijdag 22 december is Warren Lee overleden. Een val werd hem fataal. Warren was met Frank Nijhof, zijn levenspartner, de motor van Nijhof & Lee, de beste boekhandel in Nederland en ver daarbuiten op het gebied van vormgeving.

Warren kwakkelde al langer met zijn gezondheid en hij was de laatste jaren niet meer actief bij de boekhandel betrokken die al een aantal jaren gehuisvest was bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Het is bijzonder triest dat juist de week voor zijn overlijden bekend gemaakt werd dat de boekhandel in zijn geheel wordt opgeheven en dat alle boeken met grote korting verkocht gaan worden. Ik had graag gewild dat Warren dit niet meer had hoeven meemaken.

Warren is altijd betrokken geweest bij de BNO. Zo was hij jaren erg actief in Spellbound, de kring Amsterdam van de BNO.

In 2015 verscheen Roots 35, gewijd aan Warren Lee en geschreven door Ben Bos. Een digitale versie van deze Roots kunt u hieronder bekijken.

Het vak is een vurig pleitbezorger en een uiterst aimabel mens verloren.

Rob Huisman

Herdenkingsbijeenkomst

De Bijzondere Collecties organiseert op 20 januari een herdenkingsbijeenkomst om Warren's leven en werk te vieren. Deze bijeenkomst – waarbij een aantal sprekers herinneringen ophaalt – is in het Museumcafé. 

Meld je hier aan als je aanwezig wilt zijn in verband met de beperkt beschikbare ruimte. 

Datum: zaterdag 20 januari
TIjd: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Museumcafé Bijzondere Collecties
Adres: Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

Download Roots-cahier Warren Lee

Roots 35 over Warren Lee (2015)