09-01-2018 - Het Nieuwe Instituut biedt nu werkplekken aan voor creatieve ondernemers en ondernemende creatieven.

Onder de noemer Workspace biedt Het Nieuwe Instituut (Museumpark, Rotterdam) werkplekken voor creatieven in de wereld van architectuur, design en digitale cultuur. 

Workspace

In Workspace ben je omringd door het inhoudelijk programma van Het Nieuwe Instituut en heb je de mogelijkheid zelf activiteiten te organiseren, gebruik te maken van de faciliteiten van het instituut en actief onderdeel te zijn van het netwerk van architecten, digitale makers en ontwerpers.

In de eerste maanden zal vanuit een basisopstelling, samen met de eerste huurders, gewerkt worden aan de verdere ontwikkeling van Workspace. Er zijn 30 vaste en flexibele werkplekken beschikbaar.

Toegangstijden en prijzen

Workspace is op werkdagen geopend van 7.30 tot 18.30 uur, op donderdagavond tot 21:00 uur en in de weekenden van 11:00 tot 17:00 uur. Bij de gebruikersvergoeding voor de bureaus (per maand of per jaar) zijn het gebruik van wifi, presentatie- en vergaderruimtes, toegang tot museum en programma, koffie en thee op de werkplek en de maandelijkse netwerkborrel inbegrepen. De kosten bedragen 250 euro per maand voor een vaste werkplek en 150 euro per maand voor een flexibele werkplek.

Faciliteiten

Workspace geeft toegang tot unieke faciliteiten van Het Nieuwe Instituut waaronder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, het netwerk van onderzoeksfellows, het Thursday Night Live! programma, het Study Centre, het tentoonstellingsprogrammavan Het Nieuwe Instituut, diverse ruimtes voor evenementen en bijeenkomsten, de boekwinkel en Het Nieuwe Café.

Aanmelden

Wil je als een van de eersten vanuit Workspace aan de slag én wil je meedenken over de verdere ontwikkeling van dit initiatief of andere projecten van Het Nieuwe Instituut, neem dan hier contact op.