Awards

Het winnen van een award voor jouw vakgebied kan jou als ontwerper een flinke boost geven. Op deze pagina vind je een overzicht van de awards die de BNO dan wel (mede)organiseert, dan wel onderdeel is van de jury. 

Awards die de BNO organiseert

Elke twee jaar reiken wij de BNO Piet Zwart Prijs uit, een onderscheiding voor een ontwerper met een grote betekenis voor het Nederlandse ontwerpvak en de BNO Packaging Talent Award voor jonge ontwerpers en ontwerpstudenten.

BNO Piet Zwart Prijs

De BNO Piet Zwart Prijs is een buitengewone onderscheiding voor een ontwerper die van grote betekenis is voor het vakgebied. De prijs bestaat uit een trofee een bijeenkomst en een presentatie die in het teken staan van de winnaar en haar of zijn werk.

Odoo CMS - een grote afbeelding

BNO Packaging Talent Award

De BNO Packaging Talent Award is een prijsvraag voor jonge ontwerpers en ontwerp-studenten. Aan de hand van een briefing wordt een (conceptuele) design­oplossing gevraagd voor een food of een non-foodverpakking.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Awards waarin de BNO participeert

Wij vertellen graag iedereen over de kracht en mogelijkheden van het ontwerpvak. Daarom ondersteunen en / of werken wij samen met een aantal designprijzen.

European Design Awards

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -sites en -blogs, waaronder Dd, Dutch Designers Magazine, een uitgave van de BNO.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Dutch Design Awards

De Dutch Design Awards, een initiatief van de BNO en DesignLink, beloont het beste op het gebied van Dutch design en brengt winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Best Verzorgde Boeken

Jaarlijks leggen Nederlandse uitgevers, ontwerpers en drukkers 300 à 400 boeken voor aan een vijfkoppige jury die vervolgens de Best Verzorgde Boeken selecteren.

Odoo CMS - een grote afbeelding
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.