BNO Academie

Hier vind je meer informatie over onze trainingen, BNO Start, Intervisie, mentoring, coaching en onze Business Boost-workshop en Incompany-training.
Het ontwerpvak is constant in beweging, voordat je het weet hol je achter de feiten aan. Als BNO-lid kan je voor weinig geld je kennis en vaardigheden op peil kunt houden. Het aanbod is divers, variërend van hands-on trainingen zoals pitchen, acquisitie & presenteren tot cursussen gericht op je persoonlijke ontwikkeling.

Trainingen 

Leer beter onderhandelen met je klanten of leer de basistechnieken van goed projectmanagement. Het aanbod is divers.

BNO Start


Leer hoe je een opdracht binnenhaalt via social media, hoe je de juiste prijs vraagt voor je werk, welke afspraken je maakt over je rechten of hoe je uiteindelijk geld overhoudt om van te leven.

BNO Start omvat workshops, een kennismaking met de bureaupraktijk en een mentortraject. Centraal staan het ontwikkelen van basis ondernemersvaardigheden, een starterstoolkit en een professionele werkhouding.
 

BNO Intervisie

Foto: Aart Helder / Fotograaf: Saffron Pape
Heb je vragen over en/of problemen in je werkpraktijk en behoefte aan feedback? Intervisie is een Nederlandse vinding en wordt in het Engels treffend vertaald als peer to peer coaching. Dat is wat intervisie-coach Aart Helder doet: gelijkwaardige collega's samenbrengen en hen leren om elkaar te coachen.

Coaching

Foto: Ries Meertens
Samen met een coach kun je een concreet vraagstuk behandelen. Een coach helpt je het vraagstuk zelf op te lossen. Dit gaat vaak om vraagstukken over leiderschap, persoonlijke drijfveren, communicatie, assertiviteit, sales etc. Dit is op zijn tijd best spannend, dus een goede coach is daarbij essentieel. Anders dan mentoring zijn de coaching trajecten van langere duur en betaald. 

BNO Business Boost


Om afstudeerders te helpen bij de stap van opleiding naar ontwerppraktijk, geven wij de workshop BNO Business Boost gericht op derde- en vierdejaars studenten. 

In de workshop komen alle zakelijke en juridische uitdagingen waar afstudeerders aan het begin van hun carrière mee worden geconfronteerd aan bod.

BNO MentoringLoop je als ontwerper met ideeën rond om je verder te ontwikkelen en/of te groeien, of sta je aan het begin van je carrière en zou je je plannen graag eens met een ervaren collega willen bespreken?

Dan is een gratis gesprek met een van onze 50 BNO-mentoren zeker een goed idee. 

BNO Incompany-training

Als organisatie ken je je eigen dynamiek, bedrijfscultuur en ontwikkeling. Trainingen en opleidingen zijn het meest effectief als deze aansluiten op de specifieke situatie binnen jouw bureau, zo worden alle neuzen dezelfde kant op gezet. Ook vindt er een diepte-investering plaats in de ontwikkeling van relevante competenties voor de medewerkers én het gehele team. Om dit proces te ondersteunen biedt de BNO incompany-trainingen aan, afgestemd op de specifieke situatie van jouw bureau.
Foto: Ernst van Dijk /  Fotograaf:  Henri Verhoef

Werktuig PPO: bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen een beroep doen op PPO: het werktuig voor permanente professionele ontwikkeling! 

PPO staat open voor zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen/zzp'ers voor aanvragen van een bijdrage voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling.De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen van de BNO Academie (Alle trainingen, BNO Start, BNO Intervisie & coaching).

Heb je als deelnemer aan een training of workshop een klacht? En ben je er niet uitgekomen met de docent of de programmamanager van de BNO? Dan kun je je wenden tot de Klachtencommissie. Download hiervoor de klachtenregeling.